Wonen op de Enk; een hoogwaardig groen hof met duurzame woningen

Wonen op de Enk; een hoogwaardig groen hof met duurzame woningen

Kopers van ‘Wonen op de Enk’ in Zutphen gaan straks wonen in een hoogwaardig groen hof met duurzame woningen. Waar de opzet van de wijk Leesten-Oost zich kenmerkt door vooral lange straten, wordt de locatie in het uiterste noorden van Leesten-Oost op een ontspannen, organische wijze ingevuld. Dat is goed te zien op de foto hiernaast. De woningen liggen op de voormalige enk (een oude akker). De afgelopen periode hebben de kopers hun persoonlijke woonwensen afgestemd met de kopersbegeleider van Giesbers.

Ruime kavels met een groen karakter

De handtekeningen zijn gezet onder de koopovereenkomst met de gemeente Zutphen en de omgevingsvergunning is onherroepelijk geworden. De nieuwbouw van ‘Wonen op de Enk’ in Zutphen kan van start: gasloze woningen op ruime kavels met een groen karakter.

Energiezuinig

In totaal komen er 29 woningen, onderverdeel in 11 tweekappers en 7 vrijstaande woningen. Vanzelfsprekend zijn ze zeer goed geïsoleerd en voorzien van beproefde, moderne energiesystemen. De woningen worden gasloos verwarmd en voorzien in voldoende warm water, een warmtepomp, zonnepanelen en luxe afwerking. Wonen op de Enk wordt dus wonen in een zeer energiezuinig huis.

Planning

De bouw start in september van dit jaar en de verwachting is dat het project medio 2021 aan de kopers wordt opgeleverd. Het wordt in één fase gerealiseerd en is een samenwerking tussen Kalliste Woningbouwontwikkeling, Loko Architecten en Giesbers. Meer verkoopinformatie is te vinden via www.wonenopdeenk.nl