Arnhem krijgt kwalitiatief hoogwaardig dierenziekenhuis met regiofunctie

Arnhem krijgt kwalitiatief hoogwaardig dierenziekenhuis met regiofunctie

Sinds mei realiseren we op Businesspark IJsseloord2 het dierenziekenhuis Arnhem voor Evidensia Nederland, onderdeel van IVC Group International met meer dan 1.000 dierenklinieken- en ziekenhuizen in 10 Europese landen. Een specialistisch dierenziekenhuis van kwalitatief hoogwaardig niveau met een regionale functie. De eisen die aan een dierenziekenhuis gesteld worden vertonen veel raakvlakken met die van een gewoon ziekenhuis: eisen op het gebied van hygiëne, binnenklimaat, gescheiden functies, bereikbaarheid etc. Een complex maar uitdagend project dus!

Haalbare businesscase

In een pril stadium hebben wij Evidensia begeleid bij het vinden van een betere locatie voor de ontwikkeling en bouw van een dierenziekenhuis van hoogwaardig niveau met een regionale functie. Aan de hand van studies zijn wij gekomen tot een haalbare businesscase voor Evidensia met een geschikte locatie en een passend huisvestingsconcept. De locatie en het ontwerp van gebouw en technische installaties moesten aan nogal wat eisen voldoen: een publieke zijde met ruimtes als receptie, wachtruimtes en spreekkamers en een zorgzijde met behandelkamers, operatiekamers, röntgenafdeling, quarantaineruimtes, recovery/slaapplekken en vergaderruimtes. Daarnaast dient het pand in verband met piketdiensten 24/7 bereikbaar en beschikbaar te zijn.

Hoog tempo

Vanaf het begin hebben wij het proces samen met onze opdrachtgever doorlopen. In een 1-op-1 samenwerking zijn het concept op gebouwniveau en de verdere engineering tot een uitvoeringsgereed ontwerp tot stand gekomen. De uitdaging zat vanaf het begin in de krappe planning. Het tempo lag dus gedurende het hele proces hoog. Gaandeweg zijn ook nog onderdelen van derden zoals vaste inventaris, een MRI en CT-scan in het ontwerp geïmplementeerd. Dit vroeg om een hoge mate van flexibiliteit en een zorgvuldige inpassing. Echter zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

“Giesbers heeft zich echt geprofileerd als partner die mee wil denken vanuit een taakstellend budget. Dat was hier de grote uitdaging. Alle betrokken medewerkers hebben er alles aan gedaan om een goed vertrekpunt met elkaar te vinden. Gedurende het proces is de slogan van Evidensia ‘samen beter’ goed tot zijn recht gekomen in de samenwerking met Giesbers.” Rita Veldman en Winold Wijnholds van projectgroep Evidensia

Gebruikerswensen

Afgelopen periode is er veel overleg geweest met de opdrachtgever om de definitieve gebruikerswensen helder te krijgen. Op dit moment worden de aanvullende installatiewerkzaamheden afgerond, de systeemwanden gesloten en de systeemplafonds aangebracht. Ook is gestart met de terreininrichting. Alles om het dierenziekenhuis, zoals gepland, eind dit jaar te kunnen opleveren. Aansluitend start de fase van ingebruikname en inregelen van specialistische apparatuur zodat begin februari 2020 de deuren van het nieuwe dierenziekenhuis dan officieel kunnen worden geopend voor diergeneeskundige zorg aan gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, cavia’s etc.

Arnhem krijgt kwalitiatief hoogwaardig dierenziekenhuis met regiofunctie, Giesbers

Over Evidensia

Evidensia Nederland maakt onderdeel uit van IVC Group International met meer dan 1.000 dierenklinieken- en ziekenhuizen in 10 Europese landen. In de nieuwbouw in Arnhem beginnen straks ruim 20 dierenartsen/specialisten en paraveterinairen van wie een aantal uit het buitenland is aangetrokken.