Wilgenvliet geeft Schuytgraaf er 66 appartementen bij

Wilgenvliet geeft Schuytgraaf er 66 appartementen bij

Begin deze week hebben BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Giesbers het laatste appartement van Parkpaviljoen Wilgenvliet opgeleverd. Hiermee heeft Arnhem er 33 koopappartementen en 33 huurappartementen voor de middenhuur bij. De huurappartementen zijn aangekocht door het BPD Woningfonds. Parkpaviljoen Wilgenvliet ligt in nieuwbouwwijk Schuytgraaf in de buurt Wilgenvliet en is omgeven door een park en water. Het ontwerp is van Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem.

De 66 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen: ‘Waterveste’ met 33 huurappartementen en ‘Wilgenstaete’ met 33 koopappartementen. Dinsdag werd de oplevering feestelijk gevierd met de nieuwe bewoners.

Haalbaar krijgen van een invulling met appartementen

Opdrachtgever BPD Gebiedsontwikkeling – met wie wij samen dit appartementenconcept hebben ontwikkeld, afgestemd op de actuele woningbehoefte – is trots dat ze de huurappartementen als middeldure huur in haar eigen BPD Woningfonds kan onderbrengen. Zo bedient BPD meer doelgroepen – vooral middeninkomens – en blijft ze langjarig betrokken bij haar projecten.

Henri Schimmel, senior Ontwikkelingsmanager BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Op deze plek in Schuytgraaf hebben wij lange tijd met de gemeente Arnhem gewerkt aan het haalbaar krijgen van een invulling met appartementen. Het opleveren van dit prachtige ensemble aan gebouwen met duurzame en betaalbare appartementen is het resultaat van dit intensieve traject.” Arné van Haver, assetmanager van BPD Woningfonds, vult aan: “Het doel van BPD Woningfonds is duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen te realiseren voor middeninkomens en dat is in Parkpaviljoen Wilgenvliet uitstekend gelukt. We zijn trots dat 33 ruime én betaalbare woningen zijn opgeleverd aan deze enthousiaste huurdersgroep.”

Duurzaam wonen op meerdere fronten

Wonen in Parkpaviljoen Wilgenvliet is een duurzame oplossing op meerdere fronten. De woonpaviljoens zijn omgeven door een park en gelegen aan het water, de natuur wordt geholpen met nestkasten voor vogels en vleermuizen in het buitenmetselwerk en rondom de woonpaviljoens worden wilgen aangeplant; kortom er is volop ruimte voor flora en fauna.

Verder is in het project gekozen voor duurzame energie en daardoor een zo laag mogelijk energieverbruik, onder meer door de aanleg van stadsverwarming, zonnepanelen, uitstekende isolatie, goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat en vloerverwarming. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving en een lagere energierekening. 

John de Beijer, directeur bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen:
“We zijn er trots op een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling en het haalbaar maken van deze duurzame appartementen voor de beoogde doelgroepen. Samen met BPD hebben we wederom een hoge kwaliteit weten te realiseren en daarmee veel toekomstwaarde voor de kopers en voor BPD Woningfonds.”

Over Schuytgraaf en Wilgenvliet

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk, gelegen ten zuidwesten van Arnhem, worden circa 6.750 woningen gebouwd in 27 buurten. Schuytgraaf onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken, doordat alle buurten een eigen karakter hebben. Dit zorgt voor variatie in woningen en straten. Bij de ontwikkeling is zo veel mogelijk rekening gehouden met aanwezige bomen, paden en sloten. Wilgenvliet is een van de buurten in Schuytgraaf en kenmerkt zich vooral door het dorpse karakter en de ligging in een groene omgeving.