Weer acht nieuwe sociale huurwoningen voor WonenBreburg

Weer acht nieuwe sociale huurwoningen voor WonenBreburg

Met de oplevering van acht sociale huurwoningen in Westrik zorgt WonenBreburg opnieuw voor een uitbreiding van het aanbod huurwoningen in Prinsenbeek. Eerder al realiseerden wij in opdracht van WonenBreburg 24 grondgebonden rijwoningen aan het Gertrudisoord, ook in Prinsenbeek. Met deze betaalbare huurwoningen komt WonenBreburg tegemoet aan de vraag naar drie- en meerpersoonshuishoudens; ze dragen bij aan een betere mix tussen koop en huur. Oog hebben voor elkaars én gemeenschappelijke belangen is de basis van onze samenwerking.

Caroline Timmermans, directeur-bestuurder WonenBreburg: “Elke woning erbij telt. Op nog geen tien minuten fietsen van Breda helpen we wederom acht huurders aan een betaalbaar huis. De huurwoningen liggen aan één van de ecologische verbindingszones, waardoor het gevoel ontstaat van wonen midden in de natuur. Ik weet zeker dat onze huurders zich in deze groene omgeving thuis zullen voelen.”

Ruime eengezinswoningen in ecologische omgeving

De acht huurwoningen maken deel uit van het plan Westrik met in totaal 113 woningen, waarvan 105 koopwoningen. De woningen zijn gerealiseerd in een ecologische wijk die ruim en groen van opzet is. Langs het spoor is een ecologische verbindingszone gecreëerd om een gevarieerde flora en fauna de ruimte te geven. Omdat de bewoners de natuur zich voor hun deur zien ontwikkelen heeft het nieuwbouwproject eind vorig jaar de Publieksprijs SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling ontvangen. Naar verwachting is de complete wijk eind dit jaar klaar.

Weer acht nieuwe sociale huurwoningen voor WonenBreburg, Giesbers

Duurzame samenwerking met WonenBreburg

Dit project is wederom het resultaat van een prettige, succesvolle samenwerking met WonenBreburg, waar we eerder al Gertrudisoord in Prinsenbeek en de Hendrik van Tulderstraat in Tilburg mee realiseerden. Meer over onze duurzame samenwerking is hier te lezen.