‘Verbinding maakt duurzaamheid logisch’

‘Verbinding maakt duurzaamheid logisch’

Getriggerd door ons project in kruislaaghout – PUUR Wonen in Eindhoven – interviewde Duurzaam Gebouwd onze collega’s John de Beijer en Paul van Doorn. Het kennisplatform op het gebied van duurzaamheid wilde meer te weten komen over onze ambities als ontwikkelend bouwbedrijf, wat deze ambities drijft, onze verkenning en omarming van de Sustainable Development Goals (SDG’s), welke ontwikkelingen wij zien omtrent houtbouw en hoe we de verbinding willen maken. Het werd een mooi gesprek.

Van Doorn: “Wij zien onszelf als een duurzame en initiërende ontwikkelende bouwer die telkens vanuit maatwerk redeneert. Daarbij kunnen we snel anticiperen op de noodzakelijke veranderingen die op ons af komen en vaak gerelateerd zijn aan duurzaamheid. Daarvoor hebben wij een aantal duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (SDG’s) omarmd.”

De Beijer: “Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen als organisatie. We hebben bijvoorbeeld veel jonge mensen aangenomen of afstudeeropdrachten lopen en dan merk je dat nieuwe generaties hier veel mee bezig zijn. De oudere garde – waar ik mijzelf ook onder schaar – ondervindt vaak last van dat veranderproces, maar wordt nu juist op sleeptouw genomen. Wij bieden die ruimte ook. Als motivatie [voor duurzaamheid, red.] intrinsiek uit de organisatie komt, hoeven wij het niet hard te roepen, maar gebeurt het gewoon.”

Lees hier het hele interview in Duurzaam Gebouwd.

24 september: online kennissessie Giesbers

Meer weten? Aanstaande vrijdag 24 september is het SDG Action Day en organiseren wij een interactieve online kennissessie. Interesse om deel te nemen? Klik dan hier.