Toekomstbestendig thuis voor Joachim en Anna

Toekomstbestendig thuis voor Joachim en Anna

Zorgorganisatie De Waalboog heeft de nieuwbouw van woonzorgcentrum Joachim en Anna in handen gegeven van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. Gisterochtend werd de bouwteamovereenkomst, op veilige afstand van elkaar, getekend. Het woonzorgcentrum aan de Groesbeekseweg in Nijmegen ondergaat de komende jaren een ware metamorfose.

Toekomstbestendige zorglocatie in het groen

In opdracht van De Waalboog gaan we het vrijwel geheel vervangen door nieuwbouw. De huidige panden zijn veelal 50 jaar of ouder en voldoen niet meer aan de wensen van hedendaagse en toekomstige bewoners met toenemende complexe zorgvragen. De toekomstbestendige nieuwbouw wordt landschappelijk ingepast om zo veel mogelijk waarde te creëren en recht te doen aan de groene omgeving.

‘Zo thuis als maar kan’

Het uitgangspunt voor de nieuwbouw is een thuis creëren voor de oudere bewoners en bezoekers van Joachim en Anna. ‘Zo thuis als maar kan’; een vertrouwde, comfortabele en veilige omgeving waar zij prettig kunnen leven, samen met mantelzorgers en familie, zo zelfstandig als mogelijk in een eigen appartement of studio, met voorzieningen die zijn afgestemd op hun levenswijze en met volop ruimte voor beweging en een eigen zinvolle dagbesteding. Thuis kunnen komen in een herkenbare woonomgeving, niet in de vorm van een instelling maar van een dorp. Een dorp tussen andere dorpen in het glooiende stuwwallandschap van Nijmegen. De nieuwe klimaatneutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap.

Ondertekening op 1.5 meter afstand

Gisterochtend ondertekenden bestuurder van De Waalboog Loeks van der Veen (r.) en algemeen directeur van Giesbers Olaf Senden (l.) op veilige afstand de bouwteamovereenkomst in aanwezigheid van installatiepartner Unica en Van Aarle De Laat (vastgoedadviseur van De Waalboog). SBH zal als architect invulling geven aan ontwerp en uitwerking. Giesbers wordt vanaf de uitwerking van het Technisch Ontwerp integraal verantwoordelijk. Van Aarle De Laat blijft De Waalboog adviseren en ondersteunen tot en met ingebruikname.

Toekomstbestendig thuis voor Joachim en Anna, Giesbers

Planning

Het nieuwbouwtraject duurt enkele jaren. In meerdere fases achter elkaar worden zes zorggebouwen neergezet. Het terrein ondergaat eveneens stap voor stap een metamorfose. Voor de zomer wordt door Giesbers Servicebouw gestart met enkele aanpassingen aan de bestaande gebouwen zodat vervolgens de eerste bouwdelen gesloopt kunnen worden. Na de zomer begint Giesbers Ontwikkelen en Bouwen met de realisatie van de eerste twee nieuwe zorggebouwen, waar een deel van de huidige bewoners dan hun intrek kan nemen. Vervolgens wordt wederom een deel van het bestaande gebouw gesloopt waardoor er ruimte komt om daar een volgend groepje woningen te realiseren. Het hele project loopt tot 2024.