Start bouw en andere hoogtepunten Brink aan de Weide

Start bouw en andere hoogtepunten Brink aan de Weide

Donderdag 7 februari is de verkoop van Brink aan de Weide fase 3 gestart. Het plan in de wijk Schuytgraaf in Arnhem omvat 25 woningen (2 vrijstaand, 6 tweekappers en 17 rijwoningen) die wij bouwen in opdracht van BPD.

Toewijzing ‘groene’ woningen fase 3

De toewijzing vond op 18 februari plaats, bijna alle woningen waren direct onder optie en inmiddels hebben de eerste belangstellenden al een gesprek met de makelaar gehad. De woningen zijn officieel groen verklaard, hebben een EPC-waarde van maximaal 0.26, zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnet en al het hout is duurzaam geproduceerd. De kopers van deze ‘groene’ woningen komen in aanmerking voor een voordelige groenhypotheek en de extra mogelijkheid om de EPC te verlagen naar nul. Ook wordt er gebruik gemaakt van externe kwaliteitsborging door Woningborg Toetsing en Toezicht.

Start bouw en andere hoogtepunten Brink aan de Weide, Giesbers

Start bouw fase 2

De woningen in fase 2 zijn inmiddels allemaal verkocht en de funderingen liggen klaar. Samen met de kopers en BPD vierden wij vrijdag 22 februari de start van de bouw van deze woningen (3 vrijstaande woningen, 6 tweekappers en 17 rijwoningen). Op de plek van de toekomstige kruipruimte van hun eigen huis hebben de kopers een persoonlijke boodschap in een fles achtergelaten. Een vijftal woningen in fase 1 van Brink aan de Weide werd opengesteld zodat de bewoners alvast een kijkje konden nemen in een soortgelijke woning. Ze waren unaniem enthousiast na het bezoek. Aansluitend kon er, onder het genot van een hapje en drankje, kennis worden gemaakt met de toekomstige buren. De verwachte oplevering is eind 2019.

Brink aan de Weide is een ontwikkeling van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en BPD Gebiedsontwikkeling. Ontwerpen zijn van Mulleners + Mulleners architecten en de plannen liggen in het plangebied Buurt aan de Weide, gelegen aan de zuidzijde van Schuytgraaf, vlakbij het winkelcentrum en de sportvelden. Het zijn vooral de ligging, openbare ruimte, het vele groen, de stoeploze straatjes en de gevarieerde dorpse architectuur die deze buurt bijzonder maken.