Start bouw 3e fase Brink aan de Weide feestelijk gevierd

Start bouw 3e fase Brink aan de Weide feestelijk gevierd

Gebiedsontwikkelaar BPD en Giesbers zijn gestart met de bouw van 25 duurzame gezinswoningen in fase 3 van Brink aan de Weide. Dit project is één van de buurten in de nieuwe wijk Schuytgraaf in Arnhem. Op donderdag 12 maart hebben de toekomstige bewoners en projectbetrokkenen de start bouw met elkaar gevierd.

De kopers werden op de bouwlocatie feestelijk welkom geheten door BPD en Giesbers. Een artist versierde een van de woningen met een graffitikunstwerk, waarna alle toekomstige bewoners gewapend met spuitbus, bouwhelm én mondkapje zich op hun eigen casco woning konden uitleven en een persoonlijke boodschap achterlieten.

Inspelen op toenemende woningbehoefte

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Het geeft ons voldoening na jarenlange voorbereiding te zien dat dit plan inspeelt op de toenemende woningbehoefte in de regio Arnhem-Nijmegen. Volgens recente onderzoeken zal dat 50.000-60.000 woningen zijn tot 2040. In de onlangs gesloten Woondeal tussen overheden is de ambitie uitgesproken om de bouwproductie in deze regio per direct naar 4.000 woningen per jaar te brengen. Met de bouw van deze woningen in het hart van deze prachtige regio dragen wij hieraan bij.“

Circulair bouwen

John de Beijer, directeur bij Giesbers: “Deze duurzame woningen zijn circulair ontwikkeld met als doel dat de gebruikte materialen aan het einde van hun levensduur niet vernietigd, maar teruggewonnen kunnen worden voor hergebruik. Circulariteit en dus ook circulair bouwen worden steeds belangrijker met het oog op het duurzaamheidsvraagstuk en de energietransitie waar we als maatschappij voor staan. En daar hebben wij als ondernemer dus ook een verantwoordelijkheid in.”

Start bouw 3e fase Brink aan de Weide feestelijk gevierd, Giesbers

Materialenpaspoort

Een belangrijke stap om grip te krijgen op de circulaire waarde van nieuwbouwwoningen is een materialenpaspoort. Zo’n paspoort bevat kort gezegd data over de kwaliteit, herkomst en hoeveelheden van de gebruikte materialen in een gebouw en de losmaakbaarheid en herbruikbaarheid daarvan. Alle 25 woningen in deze fase hebben een materialenpaspoort. Met dit materialenpaspoort weet de koper uit welke materialen zijn huis bestaat en wat een mogelijke restwaarde zou zijn in het geval van hergebruik.