Brink aan de Weide

Dorps wonen dichtbij stadscentrum

In Arnhem wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van Schuytgraaf, ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden circa 6.250 woningen gebouwd in 26 karakteristieke buurten, elk met een eigen karakter. Dit zorgt voor een verrassende variatie in woningen en straten.

Meer informatie

Wonen in het groen

De woningen binnen het deelplan Brink aan de Weide worden gebouwd in het zuidelijk deel van Schuytgraaf. Er komen nieuwbouwwoningen in diverse kleine buurten, Brink aan de Weide is er daar één van. Het is onderdeel van Buurt aan de Weide, één van de wijken in dit nieuwe stadsdeel van Arnhem. Aanwezige bomen, paden en sloten zijn zo veel mogelijk in de ontwikkeling meegenomen. Dit zorgt voor een unieke mix van nieuwe woningen in een bestaande groene omgeving, maar toch nabij diverse uitvalswegen en de Arnhemse binnenstad en gezelligheid. BPD Gebiedsontwikkeling en Giesbers werken hier samen.

Engineering in BIM

Giesbers is als ontwikkelende bouwer verantwoordelijk voor de volledige (BIM-)engineering van de koopwoningen die in drie fases worden gerealiseerd. Samen met architect Mulleners + Mulleners is een dorpse uitstraling gecreëerd waarbij gebruik is gemaakt van de principes van DIT is Wonen. Er is een brede variatie aan woningtypologieën bestaande uit ruime rij-, hoek-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. De kopers wordt aan de hand van een uitgebreid optiepakket de vrijheid geboden er een woning op maat van te maken. Verder wordt gebruik gemaakt van de digitale showroom Uw huis, Uw wensen.

Duurzaam en integraal ontworpen

Alle woningen zijn gasloos en energiezuinig uitgevoerd met een EPC lager dan 0,26 en al het hout wordt duurzaam geproduceerd onder FSC®. Ook de optie voor een energieneutrale woning (met een EPC van 0) behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor ontstaan toekomstbestendige woningen en komen de kopers ook in aanmerking voor een extra voordelige groenfinanciering.

Hemelwaterinfiltratie

Door klimaatverandering wordt het warmer en natter en zal er vaker wateroverlast ontstaan. Maar kennen we ook meer periodes van droogte en extreme hitte. Vanuit klimaatadaptatie wordt al het hemelwater binnen dit plangebied afgevoerd naar het oppervlaktewater of in de bodem geïnfiltreerd.

Drie fases

Het project met allerlei verschillende typen gezinswoningen in een groene omgeving wordt gebouwd in 3 fases. De woningen zijn ontworpen door architect Mulleners + Mulleners. De 28 woningen in fase 1 en de 26 woningen in fase 2 zijn inmiddels opgeleverd.

Gasloos en ‘groen’

De bouw van de 25 woningen in de laatste fase is dus nu gestart. Al deze gasloze woningen zijn officieel ‘groen’ verklaard en hebben een EPC-waarde van 0.26 of lager. Al het gebruikte hout is duurzaam geproduceerd. Inmiddels zijn alle woningen in het project verkocht. Naar verwachting worden ze in het tweede en derde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Nieuwsberichten

13-03-2020 Start bouw 3e fase BadW feestelijk gevierd
22-02-2019 Start bouw en andere hoogtepunten BadW
07-02-2019 Vandaag start verkoop fase 3!
31-01-2019 Private kwaliteitsborging is veel meer dan voldoen aan wettelijke eisen
17-12-2018 Pilotproject Private Kwaliteitsborging
09-07-2018 Bouw Brink aan de Weide officieel gestart
06-04-2018 Overeenkomst Brink aan de Weide fase 2 getekend

Architect
  • Mulleners + Mulleners
Opdrachtgever
  • BPD Gebiedsontwikkeling
Oplevering
  • in fasen
Projectfase
  • In uitvoering
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2018