Wonen op de Enk

Gasloos, groen en ruim wonen in een hoogwaardig hof

In het uiterste noorden van de wijk Leesten-Oost in Zutphen komt een hoogwaardig hof met duurzame woningbouw. Waar de opzet van Leesten-Oost zich kenmerkt door vooral lange straten, wordt dit noordelijke deel op een ontspannen, organische wijze ingevuld. De woningen liggen op de voormalige enk (een oude akker). Daarnaast verwijst ook de naam van het nieuw te bouwen hof: Wonen op de Enk. De nieuwe bewoners wonen hier straks ruim en in het groen.

Geborgenheid en veiligheid

De woningen met overwegend ruime kavels zijn bereikbaar via een laan met groene bermen waar de auto’s een ondergeschikte rol hebben. Bomen begeleiden als het ware de laan die wordt aangelegd zonder verhoogde stoepen. Geborgenheid en veiligheid worden gegarandeerd doordat het hof op slechts één manier wordt ontsloten. Enkel bewoners van het hof rijden via de laan naar hun woning. Dit resulteert in een autoluw gebied waar het fijn verblijven is.

Energiezuinig

Vanzelfsprekend zijn deze woningen zeer goed geïsoleerd en voorzien van beproefde, moderne energiesystemen. De woningen worden gasloos verwarmd en voorzien in voldoende warm water, een warmtepomp, zonnepanelen en luxe afwerking. Wonen op de Enk wordt dus wonen in een zeer energiezuinig huis.

Planning

In totaal komen hier 29 woningen, onderverdeel in 11 tweekappers en 7 vrijstaande woningen. Het project zal in één fase gerealiseerd worden en is een samenwerking tussen Kalliste (ontwikkelaar) en Giesbers (bouwer). Meer informatie is te vinden via www.wonenopdeenk.nl.

Nieuwsberichten

02-06-2020 Wonen op de Enk; een hoogwaardig groen hof met duurzame woningen

Architect
  • Loko Architecten
Opdrachtgever
  • Kalliste Woningbouwontwikkeling
Oplevering
  • in fasen
Projectfase
  • In uitvoering
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2020