Blije bewoners Wonen op de Enk

Blije bewoners Wonen op de Enk

In het uiterste noorden van de wijk Leesten-Oost in Zutphen is een hoogwaardig hof met duurzame woningbouw gekomen. De woningen liggen op de voormalige enk (een oude akker). Daarnaar verwijst ook de naam van het nieuwe hof: Wonen op de Enk. Onlangs zijn de laatste woningen overgedragen aan de blije bewoners die hier ruim en in het groen gaan wonen.

Het project is in één fase gerealiseerd en een samenwerking tussen Kalliste, Loko Architecten en Giesbers. Kalliste bood de kopers bij oplevering de mogelijkheid gebruik te maken van een kwaliteitskeuring door Vereniging Eigen Huis. Ander leuk detail is dat de huisnummers meegenomen zijn in het ontwerp van de woning.

De woningen met overwegend ruime kavels zijn bereikbaar via een laan met groene bermen en bomen waar de auto’s een ondergeschikte rol hebben. Geborgenheid en veiligheid worden gegarandeerd doordat het autoluwe hof op slechts één manier wordt ontsloten.

Vanzelfsprekend zijn de 11 tweekappers en 7 vrijstaande woningen die hier zijn gekomen zeer goed geïsoleerd en voorzien van beproefde, moderne energiesystemen. De woningen worden gasloos verwarmd en hebben een warmtepomp, zonnepanelen en een luxe afwerking. Wonen op de Enk is dus wonen in een zeer energiezuinig huis.