Heereland

Planoptimalisaties om project haalbaar te maken

In bouwteam hebben wij gewerkt aan de ontwikkeling van 15 sociale-huurappartementen in Heereland. In dit gebied in Raamsdonksveer zijn veel grondgebonden woningen gebouwd. Ten opzichte van het oorspronkelijke plan zijn er kleine gestapelde woningen bij gekomen om in de grote vraag naar sociale huurwoningen te voorzien. Er was vooral behoefte aan appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Toegevoegde waarde in voortraject

Juist in het voortraject zijn wij van toegevoegde waarde geweest voor opdrachtgever Lunee Vastgoed door vroegtijdig mee te denken. Lunee is zeer te spreken over de planoptimalisaties die door ons team zijn aangedragen om het project haalbaar te maken.

Het resultaat is een appartementencomplex van drie bouwlagen, voorzien van een lift en zonnepanelen op het dak. De architectuur is in lijn met de stijl van de naastgelegen woningen, zodat er één geheel is ontstaan. De appartementen zijn gasloos en worden verwarmd met behulp van warmtepompen en vloerverwarming. Tevens zijn ze voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning. Elk appartement beschikt over een buitenberging.

Opgeleverd aan woningcorporatie Thuisvester

De sociale-huurappartmenten zijn opgeleverd aan woningcorporatie Thuisvester uit Oosterhout, die ze gaat verhuren.

Nieuwsberichten

12-07-2021 Planoptimalisaties hebben appartementen Heereland haalbaar gemaakt
20-05-2020 Appartementen Heereland in bouwteam haalbaar gemaakt

Heereland Raamsdonkveer voorkant2 - Giesbers Wijchen
Architect
  • Beltman Architecten
Opdrachtgever
  • Lunee Vastgoed
Overige partijen
  • Bosch & van Oers
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw