vandaglas

Efficiencyslag met hoofdkantoor én regiokantoor op één showcase locatie

Met de nieuwe huisvesting op Businesspark IJsseloord2 in Arnhem, waar twee vestigingen samenkomen, maakt glasspecialist vandaglas een efficiencyslag in haar bedrijfsprocessen.

Representatief én gezond gebouw

Glassolutions, zoals vandaglas tot 18 juni jl. heette, vroeg Giesbers een concept voor haar nieuwe huisvesting te ontwikkelen. Samen met partners Palazzo architecten, Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau, K+ Adviesgroep, Hoppenbrouwers Techniek en Exaedes Bouwrealisten hebben wij een plan uitgewerkt op IJsseloord2. Een mooi en grondig proces waarbij belevingswaarde, gebruikswaarde en toekomstwaarde steeds zijn afgewogen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een voor alle stakeholders sluitende businesscase en een uniek en representatief gebouw.

De nieuwbouw biedt op één locatie onderdak aan het regionale verkoopkantoor in Arnhem, inclusief de productiehal én het hoofdkantoor dat gevestigd was in Soest. In de ontwerpwensen stond bovenaan dat het gebouw praktisch toont waar vandaglas voor staat en wat haar expertise is: (gevel)beglazingen produceren en leveren aan professionele bedrijven in de bouwsector. Ook een belangrijke voorwaarde was dat het een ‘gezond en prettig kantoor’ moest worden voor de medewerkers en klanten die er verblijven.

Belevingswaarde, gebruikswaarde en toekomstwaarde

Vandaglas is van mening dat vaak onderschat wordt welke bijdrage de juiste beglazing, in relatie tot de geveloriëntatie, levert aan de gezondheid, de stemming en productiviteit van de mensen in het gebouw. De juiste glaskeuze ondersteunt een aangenaam binnenklimaat en visueel comfort met veel natuurlijk, activerend daglicht. Het nieuwe gebouw heeft daarom een volglazen voor- en zijgevel, die zonnewarmtewerend en elektronisch tintbaar zijn met een extreem hoge daglichttoetreding. Om de informele en toegankelijke, open cultuur én het gevoel van gezamenlijkheid te versterken zijn ook in het interieur veel glazen deuren en binnenwanden toegepast. Vanzelfsprekend allemaal glasproducten uit eigen huis, waarmee het nieuwbouwproject een referentie is uit de reeks glasoplossingen die vandaglas kan bieden; een showcase waar ze trots op is.

De compacte vloeroppervlakken van het kantoordeel die met lift en trappen met elkaar verbonden zijn, dragen bij aan de gebruikswaarde van het gebouw. Elke afdeling heeft zijn eigen vloer en de korte looplijnen maken laagdrempelig contact tussen de verschillende afdelingen mogelijk. De bedrijfsprocessen in de productiehal verlopen efficiënt; omdat deze ruimte kolomvrij is kan de zogenaamde ‘bovenloopkraan’ de gehele hal bedienen.

Dit project is gerealiseerd in opdracht van Wibur B.V., de eigenaar van het gebouw waarvan vandaglas de gebruiker is.

Architect
  • Palazzo
Commercieel vastgoed
  • Opslag & Distributie
  • Zakelijke dienstverlening
Opdrachtgever
  • Wibur B.V.
Oplevering
  • 2021
Overige partijen
  • Hoppenbrouwers Techniek
  • Bouwtechnisch Ingenieursbureau Croes
  • Exaedes Bouwrealisten
  • K+ Adviesgroep
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2020