GLASSOLUTIONS maakt efficiencyslag met hoofdkantoor én regiokantoor ineen

GLASSOLUTIONS maakt efficiencyslag met hoofdkantoor én regiokantoor ineen

GLASSOLUTIONS B.V. heeft ons gevraagd een concept voor haar nieuwe huisvesting te ontwikkelen. Samen met partners Palazzo architecten, Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau, K+ Adviesgroep, Hoppenbrouwers Techniek en Exaedes Bouwrealisten hebben wij een plan ontwikkeld op Businesspark IJsseloord2 in Arnhem. Een mooi en grondig proces waarbij belevingswaarde, gebruikswaarde en toekomstwaarde steeds zijn afgewogen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een voor alle stakeholders sluitende businesscase en een uniek en representatief gebouw.

De huidige Arnhemse vestiging van GLASSOLUTIONS B.V., producent van en groothandel in industrieel isolatieglas, sluit niet meer aan bij de toekomstplannen en gewenste representativiteit van het bedrijf. GLASSOLUTIONS zet in op zes sterke regiokantoren die oplossingen kunnen bieden voor de steeds complexere vraagstukken vanuit de markt. Met de nieuwe huisvesting op Businesspark IJsseloord2 in Arnhem, waar twee vestigingen samenkomen, kan GLASSOLUTIONS een efficiencyslag in haar bedrijfsprocessen maken.

Representatief én gezond gebouw

De nieuwbouw gaat het regionale verkoopkantoor in Arnhem, inclusief de productiehal én het hoofdkantoor gevestigd in Soest, op één locatie herbergen. In de ontwerpwensen stond bovenaan dat het gebouw praktisch toont waar GLASSOLUTIONS voor staat en wat haar expertise is: (gevel)beglazingen produceren en leveren aan professionele bedrijven in de bouwsector. Ook een belangrijke voorwaarde is dat het een ‘gezond en prettig kantoor’ is voor de medewerkers en klanten die er verblijven.

GLASSOLUTIONS is van mening dat vaak onderschat wordt welke bijdrage de juiste beglazing, in relatie tot de geveloriëntatie, levert aan de gezondheid, de stemming en productiviteit van de mensen in het gebouw. De juiste glaskeuze ondersteunt een aangenaam binnenklimaat en visueel comfort met veel natuurlijk, activerend daglicht. Het nieuwe gebouw krijgt daarom een volglazen voor- en zijgevel, die zonnewarmtewerend en elektronisch tintbaar zijn met een extreem hoge daglichttoetreding. Om de informele en toegankelijke, open cultuur én het gevoel van gezamenlijkheid te versterken worden ook in het interieur veel glazen deuren en binnenwanden toegepast. Vanzelfsprekend allemaal glasproducten uit eigen huis, waarmee het nieuwbouwproject een referentie is uit de reeks glasoplossingen die GLASSOLUTIONS kan bieden; een showcase waar ze trots op is.

Planning

Dit project wordt gerealiseerd in opdracht van Wibur B.V., de toekomstige eigenaar van het gebouw waarvan Glassolutions de gebruiker wordt. Inmiddels zijn we gestart met de bouw, de geplande ingebruikname is voorjaar 2021.