Bunzl Retail & Industry

Logistiek concept op maat volgens de laatste duurzaamheidsontwikkelingen

De laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. Dat is waaraan het warehouse met kantoorruimte voor verpakkingsspecialist Bunzl op Businesspark IJsseloord 2 voldoet. Hier hebben wij voor Bunzl Retail & Industry in opdracht van WDP een warehouse ontwikkeld en gerealiseerd van 21.000 m2 met kantoor van 2.300 m2. WDP is specialist in intelligente warehouse-oplossingen en marktleider in warehouseverhuur in de Benelux. Bunzl huurt de nieuwbouw van WDP.

Verlaging van exploitatiekosten en optimalisatie logistieke stromen

“Met dit nieuwe warehouse en kantoor van WDP en Giesbers kan ons bedrijf verder groeien op een strategische locatie om onze klanten nog beter te bedienen”, aldus Rob Wennink, General Manager van Bunzl Retail & Industry. “Bovendien maakt de technische oplossing van WDP en Giesbers een verlaging van onze exploitatiekosten en een optimalisatie van onze logistieke stromen en transport mogelijk. Dit resulteert in een verdere verbetering van onze operationele efficiëntie. De nieuwe faciliteit voorziet in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. Dit sluit naadloos aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Bunzl.”

Vanuit het nieuwe landelijke warehouse distribueert Bunzl verpakkingen, disposables en overige bedrijfsbenodigdheden naar haar klanten in zowel food als non-food retail en toeleverende industrieën. Dagelijks vervullen ca. 80 professionals zo de behoefte van de top van het Nederlandse bedrijfsleven. In het ‘customer experience center’ creëert Bunzl samen met haar klanten en leveranciers nieuwe concepten op maat. Architect Palazzo heeft een film gemaakt waarin de omvang van dit project goed te zien is. Bekijk hier.

Nieuwsberichten

23-04-2019 Bunzl kan van start in nieuw landelijk warehouse
18-03-2019 JOKAN bezoekt nieuwbouw Bunzl Retail & Industry
16-11-2018 Voortgang duurzaam warehouse Bunzl in beeld
02-02-2018 WDP en Giesbers sluiten turnkey overeenkomst

Architect
  • Palazzo
Commercieel vastgoed
  • Opslag & Distributie
Opdrachtgever
  • WDP
Oplevering
  • 2019
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2018