Bunzl Retail & Industry

Toekomstgericht logistiek concept op maat volgens de laatste duurzaamheidsontwikkelingen

De laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. Dat is waaraan het warehouse met kantoorruimte voor verpakkingsspecialist Bunzl op Businesspark IJsseloord2 voldoet. Hier hebben wij voor Bunzl Retail & Industry in opdracht van WDP een toekomstgericht warehouse ontwikkeld en gerealiseerd van 21.000 m2 met kantoor van 2.300 m2.

WDP is specialist in intelligente warehouse-oplossingen en marktleider in warehouseverhuur in de Benelux. Bunzl huurt de nieuwbouw van WDP.

Onderscheidende visie op het creëren van waarde

Op basis van onze jarenlange ervaring in het ontwikkelen en realiseren van (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde zijn wij erin geslaagd een voor alle partijen interessante businesscase tot stand te brengen. Een passende oplossing met waarde voor de toekomst die voorziet in een logistiek concept op maat volgens de laatste duurzaamheidsontwikkelingen waar het prettig samenwerken is.

Verlaging van exploitatiekosten en optimalisatie logistieke stromen

“Met dit nieuwe warehouse en kantoor van WDP en Giesbers kan ons bedrijf verder groeien op een strategische locatie om onze klanten nog beter te bedienen”, aldus Rob Wennink, General Manager van Bunzl Retail & Industry. “Bovendien maakt de technische oplossing van WDP en Giesbers een verlaging van onze exploitatiekosten en een optimalisatie van onze logistieke stromen en transport mogelijk. Dit resulteert in een verdere verbetering van onze operationele efficiëntie. De nieuwe faciliteit voorziet in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. Dit sluit naadloos aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Bunzl.”

Vanuit het nieuwe landelijke warehouse distribueert Bunzl verpakkingen, disposables en overige bedrijfsbenodigdheden naar haar klanten in zowel food als non-food retail en toeleverende industrieën. Dagelijks vervullen ca. 80 professionals zo de behoefte van de top van het Nederlandse bedrijfsleven. In het ‘customer experience center’ creëert Bunzl samen met haar klanten en leveranciers nieuwe concepten op maat. Architect Palazzo heeft een film gemaakt waarin de omvang van dit project goed te zien is.

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw bedrijfshuisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw bedrijfshuisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) ondernemen. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in de ontwikkeling en realisatie van (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Nieuwsberichten

23-04-2019 Bunzl kan van start in nieuw landelijk warehouse
18-03-2019 JOKAN bezoekt nieuwbouw Bunzl Retail & Industry
16-11-2018 Voortgang duurzaam warehouse Bunzl in beeld
02-02-2018 WDP en Giesbers sluiten turnkey overeenkomst

Architect
  • Palazzo
Commercieel vastgoed
  • Opslag & Distributie
Opdrachtgever
  • WDP
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw