WDP en Giesbers sluiten turnkey overeenkomst voor ontwikkeling nieuw warehouse Bunzl

WDP, specialist in intelligente warehouse-oplossingen en marktleider in warehouseverhuur in de Benelux, werkt samen met Giesbers, ontwikkelaar en bouwer van integrale huisvestingsoplossingen, aan de ontwikkeling van een nieuw warehouse van 21.000 m2 met kantoor van 2.300 m2 voor Bunzl Retail & Industry. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op businesspark IJsseloord2 te Arnhem. Bunzl zal de nieuwbouw van WDP gaan huren zodra de werkzaamheden afgerond zijn. Start bouw staat gepland medio 2018. Giesbers realiseert de ontwikkeling turnkey in opdracht van WDP.

Bunzl zal het nieuwe warehouse met kantoor gaan gebruiken als landelijk warehouse voor de distributie van verpakkingen, disposables en overige bedrijfsbenodigdheden naar haar klanten in zowel food als non-food retail en toeleverende industrieën. De kantooromgeving biedt werkruimte aan ca. 80 Bunzl professionals die dagelijks de behoefte aan deze producten voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven invullen. Tevens zal voorzien worden in een “customer experience center” waar gezamenlijk met klanten, leveranciers en overige business partners nieuwe concepten op maat gecreëerd worden.

“Met dit nieuwe warehouse en kantoor van WDP en Giesbers kan ons bedrijf verder groeien op een strategische locatie om onze klanten nog beter te bedienen", aldus Rob Wennink, General Manager van Bunzl Retail & Industry. "Bovendien maakt de technische oplossing van WDP en Giesbers een verlaging van onze exploitatiekosten en een optimalisatie van onze logistieke stromen en transport mogelijk. Dit resulteert in een verdere verbetering van onze operationele efficiëntie. De nieuwe faciliteit voorziet in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. Dit sluit naadloos aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Bunzl.”

Bunzl is geadviseerd door Jones Lang Lasalle, een financiële en professionele dienstverlener gespecialiseerd in vastgoed.

IJsseloord2 – een strategische locatie
IJsseloord2 is een strategisch gelegen businesspark in Arnhem aan het Velperbroekcircuit en de A12, op circa 20 km van de Duitse grens. De ruimtelijke ligging in een parkachtige omgeving nabij de IJssel en de fraaie, herkenbare architectuur maken van IJsseloord2 een plek waar het plezierig en comfortabel werken is. Duurzame kwaliteit staat hoog in het vaandel. De regio Arnhem-Nijmegen is een van de belangrijkste logistieke regio's in Nederland, met multimodale transportmogelijkheden.

https://www.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/bunzl.jpg?itok=9HE5hECB