Nieuwe, duurzame locatie Bevaplast geeft ruimte aan groei en ambities

Nieuwe, duurzame locatie Bevaplast geeft ruimte aan groei en ambities

Trots! Dat is Carlos Voermans, eigenaar van Bevaplast, op zijn nieuwe pand in Arnhem. In nauwe samenwerking met hem en alle projectpartners hebben wij binnen financiële en tijdskaders een plan ontwikkeld en gerealiseerd. Met een duurzaam en uniek ontwerp dat uitkomst biedt aan de groeiende organisatie. Zonder concessies te doen aan het gewenste ambitieniveau van onze opdrachtgever hebben we het eerste gebouwconcept uitontwikkeld tot een courant en financieel haalbaar pand.

“Ik zie de nieuwbouw als maatwerk voor ons bedrijf. Ik ga er zelf in zitten. Ik kan me, in tegenstelling tot een investeerder, druk maken over details. Het is ons visitekaartje, ons ‘werkhuis’. Dat heeft Giesbers goed aangevoeld en ze heeft me die ruimte gegeven,” aldus Voermans.

Locatie

In nauwe samenwerking met opdrachtgever, architect en interieurarchitect hebben wij gewerkt aan een inspirerende werkomgeving. Bevaplast wil zich daarmee profileren als aantrekkelijke werkgever. Want het bedrijf heeft een enorme groeispurt doorgemaakt en verwacht ook naar de toekomst toe nog verder te kunnen groeien. De belangrijkste beslissing voor Bevaplast was dan ook de locatie; in de buurt van universiteiten en hogescholen en met de beschikbaarheid van productie- en magazijnmedewerkers.

Inspirerende werkplek

“We willen onze (nieuwe) medewerkers een inspirerende werkplek bieden en dat kan hier”, zegt Voermans. Dat uit zich in onder meer in een uniek ontwerp, een prachtig groen uitzicht op de uiterwaarden en een hoogwaardige kantooromgeving. In de nieuwbouw is ruimte voor 2.200 m2 magazijn, 500 m2 productieruimte en 1.100 m2 kantoor en laboratorium. Hier zijn sinds eind november het Nederlandse verkoopkantoor en het logistiek centrum van Bevaplast gevestigd.

Duurzaamheidsambitie

Een stevige duurzaamheidsambitie is gerealiseerd door onder meer zonnepanelen op het dak, LED-verlichting en een gasloze installatie. Daarnaast zijn de vloeren van de begane grond volledig geïsoleerd en het hemelwater van het dak wordt in het naastgelegen oppervlaktewater teruggebracht. Door deze duurzaamheidsmaatregelen en de investering in een eigen zonne-energiesysteem kwam Bevaplast ook in aanmerking voor groenfinanciering.

“Ik ben waanzinnig enthousiast over hoe Giesbers het project heeft gedaan. Super projectteam, afspraken compleet nageleefd zoals afgesproken. Niets dan lof.” Carlos Voermans, directeur Bevaplast

Over Bevaplast

Sinds de oprichting in 1960 is Bevaplast uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van medische en sportmedische producten en partner voor gerenommeerde Europese retailketens en automotive bedrijven. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert private label concepten voor wond-, voet- en sportverzorging aan klanten in 12 landen en heeft een wereldwijd sourcing netwerk.