Levensloopbestendige woningen Westhof als eerste klaar

Levensloopbestendige woningen Westhof als eerste klaar

De eerste woningen van nieuwbouwwijk Westhof zijn klaar. Het zijn acht levensloopbestendige koopwoningen die we deze week hebben overgedragen aan de bewoners. Westhof maakt deel uit van de nieuwste wijk van Schuytgraaf, Bolderbuurt in het zuiden van Arnhem. Hier ontwikkelen en bouwen wij in opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling behalve deze 8 seniorenwoningen 34 koopwoningen in Scandinavische stijl met een verscheidenheid aan woningtypen; vrijstaand, 2-onder-1-kapwoningen en rijwoningen. Het ontwerp is van architectenbureau SVP.

Ook komen er 23 huurwoningen die BPD realiseert voor Woningfonds. Het eerste blok hiervan leveren we eind augustus/begin september op. Westhof ligt aan de rand van de Bolderbuurt en wordt omsloten door prachtig groen. Het oude eikenlaantje met prachtige volgroeide bomen zorgt ervoor dat de nieuwbouwwijk direct een volwassen uitstraling krijgt.

Lagere energierekening

Alle woningen op Westhof worden zonder gasaansluiting gebouwd, beschikken over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit en worden aangesloten op stadsverwarming. Deze maatregelen zorgen (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Niet alleen senioren worden de eerste bewoners van deze levensloopbestendige woningen, een aantal hiervan is gekocht door jongeren. Kleinere maar betaalbare, gelijkvloerse woningen die voorzien zijn van een ruime zolder die veel mogelijkheden voor het creëren van extra kamers biedt. Meer informatie vind je op de website van Westhof.

Meer ruimte voor vogels

Er komen steeds minder vogels voor in stedelijke gebieden in Nederland door het volbouwen en het voor vogels ongunstige groenbeheer. Bij Westhof hebben we hier op geanticipeerd. Voor de gierzwaluw, huismus én vleermuis maken we nieuwe onderkomens, zie filmpje. Andere natuurinclusieve maatregelen die we genomen hebben zijn alle platte daken uit te voeren als groendak.