Joachim en Anna viert start nieuwbouw met Bouwkrant en taartjes

Joachim en Anna viert start nieuwbouw met Bouwkrant en gebakjes

Heerlijke gebakjes en een speciale ‘Bouwkrant’ vinden vandaag hun weg naar de bewoners, medewerkers, bezoekers en vrijwilligers van Joachim en Anna. Want ze hebben wat te vieren! En wij ook, namelijk de daadwerkelijke start van de nieuwbouw van Joachim en Anna. 

Bij de oprit van Joachim en Anna prijken twee grote bouwborden, dus niemand kan het meer ontgaan. We zijn begonnen aan het grondwerk van de eerste twee gebouwen voor bewoners. Een moment om bij stil te staan, want we gaan in opdracht van zorgorganisatie De Waalboog een flink traject in met elkaar. Met als uiteindelijk resultaat zes gloednieuwe, toekomstbestendige gebouwen in een groene omgeving voor kleinschalig wonen en leven ‘zo thuis als maar kan’.

Thuiskomen

Wonen bij Joachim en Anna is wonen ‘zo thuis als maar kan’. Hoe fijn is het dat de bewoners dat straks kunnen doen in een comfortabele en veilige omgeving. Zo zelfstandig als mogelijk in een eigen appartement of studio, met voorzieningen die passen bij hun eigen levenswijze en met volop ruimte voor beweging en een leuke dagbesteding. Dat voelt als thuiskomen, niet in een ’tehuis’ maar in een warme omgeving met de sfeer van een dorp.

Passende invulling

Afgelopen maanden hebben wij, in nauwe afstemming met onze partners, gewerkt aan een voor De Waalboog passende invulling van ‘zo thuis als maar kan’. Het glooiende landschap is onderdeel geworden van de prettige en groene woonomgeving, met volop gelegenheid voor bewoners, familie en medewerkers om elkaar te ontmoeten.

Giesbers Servicebouw

Om deze duurzame nieuwbouw mogelijk te maken voert Giesbers Servicebouw in fases diverse verbouwwerkzaamheden uit en ondersteunt ze bij interne verhuizingen zoals die van de fysioruimte. Ook gaat zij de komende jaren het onderhoud van de ‘oude’ gebouwen verzorgen.