Houtbouw: “Niet afwachten maar stappen vooruit zetten”

Houtbouw: “Niet afwachten maar stappen vooruit zetten”

Bouwend Nederland zit in een lastige spagaat: Rijksoverheid wil dat er meer gebouwd wordt terwijl tegelijkertijd de CO2-uitstoot omlaag moet. Houtbouw zou aan de oplossing van dit probleem kunnen bijdragen. Giesbers is er enthousiast over en bouwt op dit moment in Eindhoven 56 CLT-woningen. CLT staat voor Cross Laminated Timber, oftewel kruislaaghout, en is zeer stevig en bovendien enorm duurzaam.

De foto’s van al bestaande houtbouw zijn indrukwekkend. Warm, comfortabel, ruimtelijk. Wie zou daar nou niet in willen wonen? Giesbers ondervond al dat er veel belangstelling bestaat voor woningen van dit materiaal. Recent is in Eindhoven gestart met de bouw van project Puur Wonen in Meerhoven. Het gaat om 56 woningen, die allemaal al verkocht zijn. “We hebben bewust voor Eindhoven gekozen”, vertelt directeur John de Beijer van Giesbers. “Binnen deze high tech regio is sprake van een meer internationaal georiënteerde woonconsument, die al enigszins bekend is met houtbouw. Want de materie is nieuw. Het is een spannende vraag hoe de Nederlandse consument het oppikt.”

De keus voor Eindhoven blijkt, gelet op de snelle verkoop van de woningen, een juiste geweest te zijn. En inmiddels zijn andere woningbouwplannen in houtbouw in voorbereiding en delen we onze ervaringen met relaties en opdrachtgevers. Zowel in conceptontwikkeling, bouw als nazorg probeert Giesbers te innoveren. En dat draagt het bedrijf graag uit. “Niet afwachten, maar stappen vooruit zetten. Dat zit in ons DNA”, stelt John de Beijer.

Lees hier het hele interview met collega’s John de Beijer (r) en Paul van Doorn (l) in Het Ondernemersbelang.