Giesbers-bedrijven en relaties fietsen voor Stichting Koprol

Giesbers-bedrijven en relaties fietsen voor Stichting Koprol

Bijna 80 deelnemers reden vandaag door het zonovergoten en bosrijke heuvellandschap tussen Nijmegen en Groesbeek om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar was dat Stichting Koprol uit Nijmegen, die sport- en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een beperking. In totaal hebben de medewerkers van de drie Giesbers-bedrijven en hun relaties een bedrag van 7.750 euro bij elkaar gefietst. Na de wielertocht werd dit bedrag symbolisch overhandigd aan de voorzitter van Stichting Koprol Wil van den Broek, die zelf ook mee fietste.

Clinics Daphny van den Brand

Voormalig veldrijdster Daphny van den Brand nam rond het middaguur vanuit Berg en Dal de kick-off voor haar rekening van de wielerroutes van 55 en 75 km. Tijdens beide afstanden gaf zij clinics. Voor wie liever een recreatieve tocht wilde maken was een route van 35 km uitgezet. Tijdens deze route bezochten de deelnemers onder meer de Canadese Oorlogsbegraafsplaats en Wijnhoeve de Heikant in Groesbeek en de St. Stevenskerk in Nijmegen.

Operatie Market Garden

Wat de dag extra bijzonder maakte was de herdenking van Operatie Market Garden die 75 jaar geleden begon. Daar werd op tal van plekken en op vele manieren bij stilgestaan in het gebied waar wij fietsten. Indrukwekkend waren onder meer het bezoek aan de Canadese begraafplaats in Groesbeek en de vele vliegtuigen die in formatie over kwamen vliegen.

Stichting Koprol

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel en barbecue. Voorzitter Wil van den Broek vertelde alle deelnemers meer over zijn stichting en kreeg daarna de cheque overhandigd uit handen van directeur John de Beijer van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. Van den Broek: “Wij zijn voor ons budget onder meer afhankelijk van subsidies en bronnen als vaste en gelegenheidssponsoren uit het regionale bedrijfsleven, onder wie Giesbers. Ik heb Giesbers leren kennen als een maatschappelijk betrokken organisatie en dat blijkt vandaag maar weer eens. Dit geweldige geldbedrag gaan we besteden aan nieuwe tenues voor twee rolstoelbasketbal-competitieteams en twee goalbal-competitieteams. En mogelijk ook nog aan de aanschaf van nieuwe sportrolstoelen voor basketbal. Giesbers maakt sporten op maat voor ons mogelijk. En daar zijn we enorm blij mee!” Stichting Koprol organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen die graag willen sporten en niet (meer) kunnen deelnemen aan het reguliere sportcircuit. Dat kan zijn door bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel, amputatie, dwarslaesie of het syndroom van Down.

Een groot dank je wel!

Een in alle opzichten geweldige dag, met een prachtig eindresultaat. Alle mensen die dit mede mogelijk hebben gemaakt; bedankt voor jullie deelname en bijdrage! Zonder jullie was dit niet gelukt. Graag tot volgend jaar!

Foto’s: in eigen beheer en door Marco Ticheler, Thea van den Heuvel Fotografie