Energieneutraal wonen in ‘t Haegendal kan beginnen

Energieneutraal wonen in ‘t Haegendal kan beginnen

In het duurzame nieuwbouwplan ’t Haegendal in Renkum wordt het netto energiegebruik teruggebracht door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals goede isolatie en kierafdichting, zonnepanelen op het dak, warmtepompen, vloerverwarming en warmteterugwinning.

Alle 15 Nul-op-de-Meter (NOM) woningen, 14 tweekappers en 1 vrijstaande woning, zijn inmiddels opgeleverd aan de kopers die erg enthousiast zijn over hun nieuwe woning. Want door het gebruik van slimme, duurzame ontwerpen en bewezen technische oplossingen krijgen de bewoners lagere energiekosten en dus lagere woonlasten. Lees er hier meer over.

Alle nieuwbouwwoningen vanaf 2020 bijna energieneutraal

De 15 NOM-woningen in ‘t Haegendal voldoen bij oplevering al ruimschoots aan de nieuwe landelijke regelgeving dat alle nieuwbouwwoningen vanaf dit jaar energieneutraal moeten zijn. Energieneutraal betekent dat het energiegebruik zo ver mogelijk wordt teruggebracht door isolatie (met behoud van goede ventilatie) en dat de resterende vraag naar energie duurzaam wordt ingevuld.