Eerste sleutels Hendrik van Tulderstraat overhandigd

Eerste sleutels Hendrik van Tulderstraat overhandigd

Blije gezichten van nieuwe bewoners woensdagmiddag tijdens de ondertekening van het huurcontract en de uitreiking van de sleutels. Want het is zover: de 22 grondgebonden woningen aan de Hendrik van Tulderstraat in Tilburg zijn opgeleverd. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur die positief bijdraagt aan de uitstraling van de wijk. 22 energiezuinige woningen met zonnepanelen op het dak, de bijbehorende omvormer en een slim warmteterugwinsysteem. En met een tuin.

Voor WonenBreburg was dit het eerste BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) project. Vanuit het principe van regisserend opdrachtgeverschap hebben WonenBreburg en Giesbers hier de basis voor een duurzame samenwerking gelegd. WonenBreburg heeft als regisserende opdrachtgever het hele proces ‘op afstand’ kunnen volgen en tijdens het gehele ontwerptraject én de realisatie kunnen sturen, waardoor de kwaliteit geborgd is gebleven. Vandaag zijn de woningen overgedragen aan WonenBreburg die eigenaar wordt en ze gaat verhuren. Dit project komt voort uit het met de gemeente Tilburg gesloten convenant Taskforce Betaalbaar Wonen. In juni organiseert WonenBreburg nog een feestje voor de nieuwe bewoners en omwonenden, als iedereen er ook daadwerkelijk woont. Op deze manier willen wij hen op een gezellige manier kennis met elkaar laten maken.

Bijschrift foto 1: Don Sinot (r), projectmanager WonenBreburg, krijgt symbolisch de 22 BENG-woningen opgeleverd uit handen van Patrick van Gils, Uitvoerder Giesbers. Foto 2: Een van de nieuwe bewoners ondertekent haar huurcontract.