Bouw duurzame Nul-Op-De-Meter woningen Renkum gestart

Bouw duurzame Nul-Op-De-Meter woningen Renkum gestart

We zijn gestart met de bouw van het duurzame nieuwbouwplan ’t Haegendal, een nieuwe buurt met 15 Nul-Op-de-Meter (NOM) gezinswoningen, in Renkum. Alle woningen zijn verkocht en de bewoners kunnen er naar verwachting eind dit jaar/begin volgend jaar in. Op dit moment zijn we bezig met het bouwrijp maken van de locatie. Hier komen straks 14 tweekappers en 1 vrijstaande woning.

Duurzame gemeente

Dit duurzame project sluit aan bij de gemeentelijke ambities. Renkum wil graag een duurzame gemeente zijn en heeft de ambitie uitgesproken om in 2040 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Lees hier meer over de gemeentelijke ambities.

Wat betekent NOM nu eigenlijk?

Je leest er veel over: Nul-Op-De-Meter (NOM) woningen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Bij NOM-woningen wordt gebruik gemaakt van slimme, duurzame ontwerpen en bewezen technische oplossingen die ervoor zorgen dat bewoners lagere energiekosten en dus lagere woonlasten hebben. Lees er hier meer over.

Alle nieuwbouwwoningen vanaf 2020 bijna energieneutraal

Landelijke regelgeving koerst erop aan dat alle nieuwbouwwoningen vanaf 2020 bijna energieneutraal zijn. Dat betekent dat het energiegebruik zo ver mogelijk wordt teruggebracht door isolatie (met behoud van goede ventilatie) en dat de resterende vraag naar energie duurzaam wordt ingevuld. De 15 Nul-Op-de-Meter woningen in ‘t Haegendal voldoen bij oplevering al ruimschoots aan die norm.