SDG Action Days: bekijk hoe wij klimaatadaptief en natuurinclusief ontwikkelen en bouwen

SDG Action Days: bekijk hoe wij klimaatadaptief en natuurinclusief ontwikkelen en bouwen

Vandaag is de laatste dag van de SDG Action Days, hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals – of Duurzame Ontwikkelingsdoelen – van de Verenigde Naties. Het thema dit jaar is ‘Turn it Around’. Want het is tijd voor een ommekeer en als we allemaal samenwerken, met de SDG’s als kompas, geven we een mooiere en gezondere planeet door aan onze kinderen en de generaties na hen.

Samen onze schouders er onder

Als ontwikkelende bouwer zijn we actief in de gebouwde omgeving en kunnen hier impact maken. We nemen dan ook onze verantwoordelijkheid door altijd plannen met toekomstwaarde te ontwikkelen en realiseren. Op deze manier dragen we substantieel bij aan een duurzame, toekomstbestendige leefomgeving. De SDG’s leveren ons een leidraad daarvoor. Wij hebben er als organisatie vijf omarmd waarmee we de meeste impact kunnen maken binnen ons werkveld: Duurzame en betaalbare energie (SDG 7), Verantwoorde consumptie en productie (circulair bouwen) (SDG 12), Klimaatadaptatie (SDG 13), Bescherming en ontwikkeling van biodiversiteit (SDG 15) en Partnerships om doelen te bereiken (SDG 17). We zullen samen onze schouders er onder moeten zetten. Kritisch durven zijn, wat kunnen wij doen en bijdragen, welke duurzame impact hebben wij op de gebouwde omgeving. Het is belangrijk continu kleine, overzichtelijke stappen te zetten die meetbaar zijn zodat we blijven verbeteren. Daarom zijn we ook partner van Duurzaam Gebouwd.

Kennis delen

Onderstaande video gaat in op twee van die doelen waarmee we samen met onze partners anticiperen op veranderende weeromstandigheden en biodiversiteit beschermen; klimaatadaptief en natuurinclusief ontwikkelen en bouwen. Laten we onze kennis delen en met elkaar stappen vooruit zetten. Meer weten over hoe wij de vijf door ons omarmde doelen invullen? Neem dan contact op met Paul van Doorn, pvandoorn@giesberswijchen.nl