Woonzorgcentrum DrieGasthuizen

Wonen met zorg

De doelstelling van opdrachtgever DrieGasthuizenGroep was de locatie Woonzorgcentrum Drie Gasthuizen in Arnhem-Noord zodanig te renoveren dat het centrum de komende 20 jaar weer geschikt is voor wonen met zorg. In de ‘nieuwe Drie Gasthuizen’ wordt een grote diversiteit aan zorg geboden. Verpleeghuiszorg somatiek wordt aangeboden in de vorm van kleinschalig groepswonen. De overige appartementen worden benut voor cliënten met een verblijfsindicatie. Daarnaast worden er woonzorgstudio’s verhuurd.

Uitbreiding aanbod voorzieningen en ontmoeten

Er werd binnen een maand een compleet nieuwe keuken gerealiseerd. Dit was het begin van de renovatie. Hierdoor kwam de oude locatie vrij voor de volgende fase van de renovatie. Wat bij binnenkomst van het woonzorgcentrum nu meteen opvalt is de gerenoveerde frisse en ruimtelijke entree. De renovatie omvatte verder een uitbreiding van het aanbod van gastvrije voorzieningen voor de cliënten, zoals een brasserie, eerstelijnszorg, kapper, pedicure en wasserette. We hebben het gebouw en de installaties opgeknapt en vernieuwd. In het centrale gebied, in het hart van het woonzorgcentrum, hebben we een vide gecreëerd. De beleving van licht en ruimte en de betrokkenheid bij de binnentuin hebben een flinke aantrekkingskracht op de bewoners voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie. Na de ingrijpende ‘openhartoperatie’ in het centrale deel kun je met recht zeggen dat dit het vitaal kloppend hart van het woonzorgcentrum is geworden. In deze ruimte hebben nu alle belangrijke voorzieningen een goede plek. De gangen hebben nieuwe vloerbedekking en een schilderbeurt gekregen. Ook is er een berging voor scootmobielen gekomen en hebben we een verbindingsgang met het naastgelegen appartementencomplex Watergaerde gerealiseerd.

Verbeteren toegankelijkheid biedt meer gebruiksgemak

Tijdens de uitvoering is de opdracht uitgebreid met verbeteringen aan de buitenkant van het gebouw: renovatie van de gevel, vernieuwen van de zonwering, aanbrengen van een compleet nieuw sluitplan, vernieuwen en beter toegankelijk maken van de terrassen. De deuren zijn nu breder en automatisch te openen, wat het gebruiksgemak voor de bewoners ten goede komt.

In maart 2016 werd het werk opgeleverd. Op 3 juni vond de officiële heropening plaats.

DrieGasthuizenGroep

Al generaties lang biedt DrieGasthuizenGroep senioren een verzorgde oude dag op diverse locaties in Arnhem. DrieGasthuizenGroep is een gecertificeerde zorgorganisatie met haar wortels diep verankerd in de lokale samenleving. DrieGasthuizenGroep kent haar doelgroep en staat dichtbij de ouderen en hun woon- en leefomgeving. Met circa 1.000 betrokken en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers levert DrieGasthuizenGroep het volledige pakket aan (para)(medische) zorg- en verpleegdiensten, in de eigen woning of in een appartement van DrieGasthuizenGroep.

Nieuwsberichten

06-06-2016 Woonzorgcentrum DrieGasthuizen officeel heropend
18-03-2016 Renovatie DrieGasthuizen Arnhem opgeleverd
10-06-2015 Renovatie DrieGasthuizen Arnhem kan van start

Branches
  • Zorg & Welzijn
Opdrachtgever
  • DrieGasthuizenGroep
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Transformatie & Renovatie