Vierslag-Midden

Wonen op een groen eiland

In vervolg op het project Vierslag-Noord van 36 woningen zijn BPD Ontwikkeling en Giesbers een samenwerking aangegaan voor 96 woningen Vierslag-Midden. BPD ontwikkelt het plan en wij bouwen de woningen. Nieuwbouwproject Vierslag grenst aan de westzijde aan de Lingebuurt en Lanenbuurt, aan de oostzijde aan landerijen. Het wordt het laatste buurtje in de wijk Westeraam. Ruim opgezet, omzoomd door water en met het dorp, de natuur en alle denkbare voorzieningen altijd vlakbij.

Dit is wonen

Vierslag wordt omringd door water en is een uniek stukje Westeraam met een geheel eigen signatuur. Het vormt als het ware een groen eiland dat via vier bruggen bereikt en verlaten kan worden, met voornamelijk rijwoningen en 2-onder-1-kapwoningen.

Toekomstige bewoners krijgen veel vrijheid in het samenstellen van hun woning met ons ‘Dit is wonen’-concept.

‘Romeinse helm’

De eenheid in de eigentijdse architectuur is overduidelijk. Kenmerkend is het afschuinen van de kopse kant van de bouwvolumes van de nok tot aan de verdiepingsvloer. Het effect is dat het dak zich als een ‘Romeinse helm’ over het onderliggende volume voegt. De kopse kanten krijgen hierdoor een lage goot die aansluit bij het tuinbuurtkarakter. Het beeld van kappen met aan de zijkant lage goten is beeldbepalend voor de ‘Vierslag’.

Natuurlijke omgeving

Wonen in Westeraam betekent wonen in een natuurlijke omgeving. Bij de ontwikkeling van de wijk is nadrukkelijk rekening gehouden met de natuurlijke elementen in het gebied; mooie zichtlijnen en lanen die uitnodigen om lekker langs te wandelen en te recreëren. De opzet van de wijk, met veel water en groen, verhoogt het woonconfort. In de centrale zone in Westeraam zijn diverse voorzieningen zoals een moderne supermarkt, maar ook alle mogelijkheden voor kinderopvang, een kleuterschool, basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Natuurpark Lingezegen is op loopafstand.

Meer informatie lees je hier.

Nieuws

01-03-2019 Van een Vierslag-project komt een Vierslag-project

Opdrachtgever
  • BPD Ontwikkeling
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw