Sporthal De Streepen

Voor scholen, sportverenigingen én evenementen

De nieuwe sporthal in Sint Oedenrode biedt sportgelegenheid aan een aantal vaste gebruikers zoals scholen en sportverenigingen. Daarnaast wordt de hal gebruikt voor culturele en maatschappelijke evenementen. De nieuwe, doelmatige, duurzame sporthal voldoet aan de eisen van NOC*NSF.

Doordachte alternatieven leiden tot waardevolle verbeteringen

Na een bijzonder spannende openbare aanbesteding kwam Giesbers als winnaar uit de bus. Aansluitend zijn gesprekken met de gemeente gevoerd, waarin de puntjes op de i werden gezet. We hebben doordachte alternatieven kunnen voorstellen die waardevolle verbeteringen bleken te zijn voor de opdrachtgever én gebruikers.

LEAN

Om snelheid in het proces en de bouw te garanderen hebben we de engineering – waarin de staalconstructie van het dak, de vloerconstructie en de fundering belangrijke onderdelen waren – georganiseerd in LEAN-workshops. Dit leverde naast tijdwinst een aanzienlijke kostenbesparing op.

Korte bouwtijd

De sporthal is in zeer korte tijd gebouwd. Ondanks het feit dat de winterperiode voor een stagnatie van drie weken zorgde, konden we volgens planning opleveren. De wethouder van Sint-Oedenrode complimenteerde alle betrokkenen met de hoge mate van betrokkenheid en inzet.

“Sterk punt van Giesbers: goed onderkennen wat de opgave is en daar naar handelen.”
René Dekkers, Wethouder gemeente Sint-Oedenrode

Bekijk hier het filmfragment van TV Meierij Sint-Oedenrode over de opening van de sporthal.

Architect
  • Rienks Architecten
Branches
  • Sport & Cultuur
Opdrachtgever
  • Gemeente Sint-Oedenrode
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw