Regionaal Centrum Ziggo

Strenge eisen aan datacentrum

In samenwerking met Kropman Installatietechniek hebben wij een regionaal datacentrum voor Ziggo gerealiseerd in Gorinchem. Een specialistische klus door de strenge eisen aan een datacentrum.

Speciale bouwkundige maatregelen

Het datacentrum biedt plaats aan 40 racks. Het gebouw voldoet aan strenge eisen. De installaties staan op een vrijdragende computervloer zodat de trillingen van de nabijgelegen spoorweg niet doordringen tot de computers. De dataruimtes worden door middel van geavanceerde luchtbehandeling op een geconditioneerd klimaat gehouden. De locatie van het gebouw – op een dijk aan de Waal – vroeg om speciale bouwkundige maatregelen. In overleg met het Waterschap en de gemeente zijn de nodige voorzieningen getroffen. Het gebouw staat als het ware in een waterdichte betonnen bak.

Aanleg infrastructuur

Ook het aanleggen van de infrastructuur behoorde tot onze opdracht. We hebben veel aandacht besteed aan de veiligheid rond het gebouw in verband met het aangrenzende fietspad.

BREEAM Very Good

Het datacenter voldoet aan de BREEAM-ambitie Very Good conform de richtlijn BREEAM-NL Datacenters versie 1.0. Met name het specifieke installatietechnische concept, waarbij gebruik wordt gemaakt van buitenluchtkoeling, draagt bij aan deze hoge score.

Slimme planning zorgt voor snelle bouw

4 maanden na start bouw kon het centrum al in gebruik worden genomen. Dit werd mogelijk gemaakt door een slimme planning, waarin de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden zodanig in elkaar gevlochten waren een minimale doorlooptijd behaald werd. Ook het installeren van de racks door Ziggo was in de totaalplanning verweven.

Architect
  • Z+V Architecten Uitgeest
Commercieel vastgoed
  • Hightech
Opdrachtgever
  • Ziggo
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw