MFC ’t Hert Willemskwartier

Bekroning op verbetering leefbaarheid en sociale binding

De bouw van Voorzieningenhart ’t Hert in de wijk Willemskwartier in Nijmegen vormde de bekroning op de verbetering van leefbaarheid en sociale binding in de wijk. Het gebouw biedt onderdak aan een brede school, sportzaal, buurthuis en verschillende welzijnsorganisaties. Giesbers heeft zich op basis van aantoonbare ervaring in het realiseren van vergelijkbare projecten gekwalificeerd en vervolgens de aanbesteding gewonnen.

Optimalisaties

Door een aantal optimalisaties, zoals het toepassen van prefab betonwanden en breedplaatvloeren, konden we een aanzienlijke bouwtijdverkorting realiseren.

Transparant en uitnodigend

Het gebouw heeft een open, transparant en uitnodigend karakter. Er is veel glas gebruikt, zodat je als het ware ‘door het gebouw heen’ kunt kijken. We hebben meegedacht over een goede routing en veiligheid voor de gebruikers. In de centrale hal zijn bijzondere constructies van staal en glas met geïntegreerde hekwerken toegepast.

Architect
  • Spring Architecten
Branches
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Sport & Cultuur
Opdrachtgever
  • Gemeente Nijmegen
Oplevering
  • 2011
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2009