Louwman

BREEAM-NL Excellent kwalificatie voor nieuwbouw

Op het stijlvolle en parkachtige Businesspark IJsseloord2 is een omvangrijk dealerbedrijf voor Louwman Arnhem van 3.500 mverrezen, ontworpen op basis van moderne architectonische richtlijnen, met ruimte om te ondernemen en waarde voor de toekomst. Het bijzondere pand zal als een van de weinige garagebedrijven voldoen aan de BREEAM-NL Excellent kwalificatie voor nieuwbouw.

BREEAM-NL Excellent

Het duurzame pand is ontworpen om het milieu zo minimaal mogelijk te belasten. Er wordt extreem zuinig omgesprongen met energie. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van zonnepanelen, extra isolatiematerialen en duurzame energieopwekking door middel van een luchtwarmtepomp. Bij de bouw zelf is gebruik gemaakt van een sterk gereguleerde en duurzame bouwstroom. Deze duurzaamheidsclassificering past volledig bij de automerken die Louwman vertegenwoordigt. Toyota en Lexus zijn al jaren pioniers op het gebied van milieuvriendelijke auto’s, Toyota heeft als een van de eerste waterstof auto’s op de markt gebracht.

Kwaliteitsuitstraling entree

Samen met de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Gelderland-Midden en een in de toekomst nog te bouwen paviljoen vormt de nieuwbouw van Louwman een geheel van gebouwen met eenzelfde uitstraling. Het ontwerp voor de Toyota- en Lexus-dealer past wat betreft materialen en kleurstelling in deze compositie van gebouwen en geeft daarmee de entree tot het park een kwaliteitsuitstraling. Uitgangspunt is geweest dat de materialen en vormgeving van de nieuwbouw van Louwman aansluiten bij het gebouw van RAV en dat die ook leidend zullen zijn bij de toekomstige bebouwing rond die plek. Deze oplossing samen met de verbeteringen aan het lineaire park en structureel groen langs de noordzijde van de Meander geven de entree tot IJsseloord2 een hoogwaardige uitstraling. Het gebouw van Louwman voegt zich naar haar directe omgeving en stelt zich tegelijkertijd bescheiden op.

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw bedrijfshuisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw bedrijfshuisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) ondernemen. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in de ontwikkeling en realisatie van (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Commercieel vastgoed
  • Zakelijke dienstverlening
Opdrachtgever
  • Dome Vastgoed Wassenaar B.V.
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw