Huurappartementen Circusterrein Hatert

Komst seniorenflat maakt doorstroom binnen wijk mogelijk

Giesbers is door Stichting Portaal als winnaar gekozen in de aanbestedingsprocedure voor de Design & Build opdracht ‘Circusterrein’ in de wijk Hatert in Nijmegen. Het voormalige Circusterrein van Hatert lag al jaren te wachten op een passende invulling. De plannen van Portaal met koopwoningen en huurappartementen hebben het in de crisis niet gered. Het project ging de koelkast in en toen het er na een aantal jaar uit kwam, paste het niet meer bij die tijd. Portaal schreef daarom eind 2015 een Design & Build-aanbesteding uit. Begin 2016 heeft Giesbers deze aanbesteding gewonnen.

Uitgewerkt in BIM

Giesbers nam het terrein over van Portaal en ontwikkelde hier in opdracht van hen 75 sociale huurappartementen volgens het woonconcept ‘DIT is wonen’. De Design & Build-opdracht werd uitgewerkt in een 3D-omgeving (BIM).

Eerste NOM-bouwplaats van Nederland

Met de komst van deze huurflat kunnen senioren in hun vertrouwde wijk blijven wonen als het moment om te verhuizen van een woning naar een appartement daar is. De 168 zonnepanelen op het dak werden vroegtijdig geïnstalleerd en in gebruik genomen. Deze installatie, bedoeld voor de algemene voorzieningen van het complex, leverde al tijdens de bouw een grote hoeveelheid zonne-energie op, die als bouwstroom werd ingezet. Hiermee had Giesbers de eerste Nul-Op-De-Meter bouwplaats van Nederland!

Giesbers is geen onbekende in deze wijk. Vorig jaar werden 40 woningen voor sociale en vrije sector huur aan Amvest opgeleverd. En in het verleden is in samenwerking tussen Portaal en Giesbers de naastgelegen Woontoren Hatert gerealiseerd. Daarnaast heeft zij eerder al Sportzaal Hatert en 48 woningen aan de Kleverburgstraat mogen ontwikkelen en realiseren. Giesbers is blij met deze appartementen weer een positieve bijdrage te hebben kunnen leveren aan het woon- en leefklimaat in Hatert.

Nieuwsberichten

30-11-2018 75 appartementen Circusterrein Hatert opgeleverd
05-04-2018 Giesbers op weg naar eerste NOM-bouwplaats van Nederland
24-04-2017 Vergunning 75 appartementen Circusterrein Hatert onherroepelijk

Architect
  • Omni Architecten
Opdrachtgever
  • Portaal
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw