Hélène Swarth

Dichterlijke vrijheid in wonen

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen heeft in opdracht van haar zusterbedrijf Kalliste in Uithoorn 18 eengezinswoningen en 2 twee-onder-één-kap woningen gerealiseerd, op de locatie waar tot voor kort de dependance van basisschool De Dolfijn stond.

De omgeving

Wonen in Hélène Swarth is wonen aan de rand van de ruime, groene wijk Zijdelwaard, waar bestaande bouw uit de jaren ’60 en ’70 nieuwbouw ontmoet. Belangrijke elementen in de wijk zijn het openbaar groen en het water. Er zijn trapveldjes, speelplekken en gazons met enkele bomen die het beeld bepalen. Ze liggen langs de belangrijke wegen en aan de rand van Zijdelwaard en aan de Heijermanslaan langs het water. In de buurt van het plangebied is een aantal kleinere groenplekken te vinden. De bomen langs de Rodenbachlaan en Hélène Swarthlaan zijn belangrijk en van goede kwaliteit en zijn dan ook behouden gebleven.

DIT is wonen

De woningen liggen op royale percelen met voldoende parkeergelegenheid en zijn ontworpen door Ab Hans van LOKO architecten. Kenmerkend zijn de mogelijkheden om de woning aan te passen aan de persoonlijke woonwensen. Dit houdt in dat de eigenaar van de woning ruime keuzevrijheid had bij onder andere de indeling en afwerking van de woning. Hierbij is gebruik gemaakt van het Giesbers ‘DIT is wonen‘ concept. Een woonconcept dat verder gaat dan het aanbieden van een standaard conceptwoning. Het biedt de toekomstige bewoners onbegrensde invloed op ontwerp, architectuur, kosten, comfort, duurzaamheid en onderhoud. DIT is pas echt maatwerk.

Architect
  • Loko Architecten
Opdrachtgever
  • Kalliste Woningbouwontwikkeling
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw