Gasthuis Sint Jan de Deo

Huiselijk wonen in een beschermde omgeving

Gasthuis Sint Jan de Deo bestaat al ruim een eeuw en ligt midden in het centrum van Millingen aan de Rijn. Er was behoefte aan uitbreiding met plaatsen voor ouderen met geheugenproblematiek. Op het terrein hebben wij een nieuw appartementencomplex van 24 appartementen gebouwd, verdeeld over 4 open afdelingen, met elk een eigen gezamenlijke huiskamer.

Herinneringssteen

Tijdens de festiviteiten rondom het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw is een herinneringssteen onthuld door een bewoonster die er ooit als verzorgende heeft gewerkt. Half december 2014 werd de bouw afgerond en de eerste bewoners konden begin januari 2015 hun woning betrekken. Het Gasthuis verwacht dat veel ouderen, die naar instellingen elders moesten omdat er geen verpleegplaatsen in Millingen waren, terugkeren naar Millingen.

Dubbele bouwstroom

De nieuwbouw van het Gasthuis is door middel van een selectieprocedure en een niet-openbare aanbesteding aan Giesbers gegund. De opdrachtgever was erbij gebaat dat het project in 2014 klaar zou zijn in verband met een tijdelijke btw-verlaging. Door de toepassing van een dubbele bouwstroom en door door te werken tijdens de bouwvak kon Giesbers snel opleveren.

Gemoedelijke sfeer

De kleinschaligheid van het Gasthuis is mede bepalend voor de gemoedelijke sfeer; je leert elkaar gemakkelijk kennen. Het Gasthuis is een bekende plaats voor lokale festiviteiten (zoals carnaval en de dag van Historisch Vervoer). Winkels, kerk, bank en andere faciliteiten bevinden zich op loopafstand. Het Gasthuis biedt zorg- en dienstverlening aan intramurale cliënten die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Het Gasthuis heeft ongeveer 65 medewerkers in dienst en daarnaast leveren circa 40 vrijwilligers een onmisbare bijdrage aan de zorg- en dienstverlening.

Architect
  • Hans van den Broek
Branches
  • Zorg & Welzijn
Opdrachtgever
  • Gasthuis Sint Jan de Deo
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw