Esdal College

Nieuwe thuisbasis voor 665 leerlingen

Het Esdal College biedt op zes locaties in Drenthe openbaar onderwijs in een uitdagend en inspirerend klimaat. De huisvesting in Klazienaveen was verouderd. Wij hebben het nieuwe schoolgebouw en daarnaast twee gymzalen en een bibliotheek gebouwd.

Verschillende ’thuizen’ aan gezamenlijke ontmoetingsruimte

Het concept voor de nieuwbouw is gebaseerd op een gezamenlijke ontmoetingsruimte waaraan zich een aantal ’thuizen’ bevinden. Elke thuisbasis biedt onderdak aan 150 tot 200 leerlingen. Naast de eigen thuisbasis van leerlingen en de gezamenlijke ontmoetingsruimte maken leerlingen voor specifieke onderdelen van hun programma gebruik van ‘meer specialistische omgevingen’. Dit zijn de ruimten voor de creatieve vakken, voor de bètavakken en de sportruimten. Bij de huizen van de basis-en kaderberoepsgerichte leerwegen bevinden zich tevens de praktijkruimten Zorg & Welzijn en Techniek.

Kleinschalig georganiseerde eenheden

Het Esdal College is een school met een breed aanbod aan studies. De ruim 4000 leerlingen krijgen onderwijs in zes kleinschalige georganiseerde eenheden, waarvan de locatie in Klazienaveen er één van is. Het Esdal College Klazienaveen huisvest 665 leerlingen van onderbouw tot HAVO, bovenbouw VMBO-T en bovenbouw VMBO B/K, onderverdeeld in Techniek en Zorg & Welzijn.

De bouw van de school op youtube.

Branches
  • Onderwijs
Opdrachtgever
  • Stichting Esdal College Emmen
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw