Dekra

Hypermodern testcentrum

Het nieuwe bedrijfscomplex van Dekra op IJsseloord2, gerealiseerd door de bouwcombinatie Giesbers/Ballast, bestaat uit een pand met drie etages kantoren en drie etages technische laboratoria voor het testen van apparatuur en componenten en een testhal.

Verschillende laboratoria in 12 m hoge hal

De testhal is een hypermodern testcentrum, dat in zes maanden werd gebouwd. In de hal zijn verschillende laboratoria ingericht waar elektrische veiligheidstesten, duurproeven en performance-testen worden uitgevoerd. De faciliteiten in de hal zijn bijzonder. In het twaalf meter hoge gebouw lopen bijvoorbeeld kraanbanen, die een gewicht van meer dan 8.000 kilo kunnen tillen. Sommige ruimtes, waar triltoestellen voor tests staan, hebben een eigen fundering. Daarnaast zijn er voorzieningen voor het uitvoeren van kortsluittesten tot 10.000 Ampère en speciale opstellingen voor het testen van accu’s van elektrische voertuigen. Ook zijn er klimaatkamers, waar verschillende extreme klimaat- en weersomstandigheden nagebootst kunnen worden, en een ruimte waar explosieveiligheid getest wordt.

Dekra Certification houdt zich bezig met het testen, inspecteren en certificeren van elektrische en elektronische producten en componenten, medische hulpmiddelen en apparatuur die wordt gebruikt in een potentieel explosieve omgeving. In Nederland is KEMA-KEUR het bekendste certificatiemerk van Dekra.

Commercieel vastgoed
  • Hightech
Opdrachtgever
  • Dekra Netherlands Holding B.V.
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Gebiedsontwikkeling