Businesspark IJsseloord2

Plezierig en comfortabel werken op een groene, strategische locatie

IJsseloord2 is een strategisch gelegen businesspark in Arnhem aan het Velperbroekcircuit en de A12, op circa 20 km van de Duitse grens. De ruimtelijke ligging in een parkachtige omgeving nabij de IJssel en de fraaie, herkenbare architectuur maken van IJsseloord2 een plek waar het plezierig en comfortabel werken is. Goed bereikbaar en vindbaar voor jouw klanten. Dat is misschien we de belangrijkste voorwaarde bij het kiezen van een vestigingslocatie.

IJsseloord2 heeft een ideale ligging tussen drie snelwegen. Het Rijnhert op de landschapsheuvel aan de A12 is zelfs vanuit de weide omgeving te zien. Dit opvallende kunstwerk staat symbool voor de verbinding tussen Arnhem en de Veluwe en is een herkenningspunt voor velen.

Duurzaam bedrijvenpark

IJsseloord2 ligt aan de oever van de IJssel en grenst aan natuurgebied Natura 2000. In dit typisch Hollandse rivierenlandschap is duurzaam bouwen met respect voor de omgeving extra belangrijk. Het park heeft ecologische zones voor een natuurlijke overgang van de stad naar de rivier. Maar ook daarbuiten is het terrein duurzaam ingericht. Een eigen groenplan, waterpartijen en de kenmerkende landschapsheuvel met het Rijnhert geven IJsseloord2 zijn unieke parkachtige landschap.

De bebouwing op IJsseloord2 is ontworpen om het energieverbruik en de CO²-uitstoot te verminderen, bijvoorbeeld met warmte/koudeopslag. Het gebruik van natuurlijk daglicht in de gebouwen bespaart energie, maar zorgt ook voor een prettige lichte werkomgeving en zicht op de groene omgeving.

Toekomstbestendige vormgeving

Op IJsseloord2 is er aandacht voor architectuur die past bij de natuurlijke omgeving. Binnen deze uitgangspunten stimuleren we huisvestingsconcepten die bijdragen aan een innovatief ondernemersklimaat. Besparing van energie, ruimte en grondstoffen heeft de aandacht. De duurzame architectuur op IJsseloord2 richt zich ook op gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Een prettig pand gaat immers langer mee. Zo creëren we gezamenlijk het toekomstbestendige en daadwerkelijk duurzame park dat de bijzondere locatie verdient.

Gevestigde bedrijven

De regio Arnhem-Nijmegen is een van de belangrijkste logistieke regio’s in Nederland, met multimodale transportmogelijkheden. Op dit groene en veelzijdige businesspark hebben zich in de loop der jaren diverse bedrijven gevestigd zoals Bunzl Retail & IndustryLouwman, de hoofdvestiging van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV), Vlotweg VerhuizingenVarova FasionDekraEiffel en Ernst & Young. Onlangs hebben we hier nog het hoogwaardige dierenziekenhuis Evidensia en de duurzame nieuwbouw voor Bevaplast opgeleverd.

Opdrachtgever
  • IJsseloord2 Projectontwikkeling
Projectfase
  • In uitvoering
Expertise
  • Gebiedsontwikkeling