Bevaplast

Grotere maar vooral ook duurzamere huisvesting

De zaken gingen goed bij Bevaplast in Vaassen, leverancier van medische en sportmedische producten. Door de sterke groei was het pand in Vaassen te klein geworden. Bevaplast had daarom haar oog laten vallen op Businesspark IJsseloord 2 in Arnhem als locatie voor een duurzame nieuwbouw waar verschillende energiebesparende maatregelen worden doorgevoerd. De keuze voor deze locatie werd mede ingegeven door het prachtige uitzicht op de uiterwaarden en de ideale ligging bij de snelweg richting Duitsland waar het Duitse verkoopkantoor van Bevaplast gevestigd is, in Kleve.

Inspirerende duurzame werkplek

“We willen onze medewerkers een inspirerende werkplek bieden en dat kan hier”, zegt Carlos Voermans, eigenaar van Bevaplast. In de nieuwbouw is ruimte gekomen voor 2.200 m2 magazijn, 500 m2 productieruimte en 1.100 m2 kantoor, waar het fijn samenwerken is. De open werkruimte en het vele glas bieden uitzicht op het groen, de IJssel en de Westervoortse brug. Hier zijn nu het Nederlandse verkoopkantoor en het logistiek centrum gevestigd. Een hoge mate van duurzaamheid is bereikt door onder meer zonnepanelen op het dak en een gasloze installatie. Daarnaast zijn de vloeren van de begane grond volledig geïsoleerd en wordt het hemelwater van het dak in het naastgelegen oppervlaktewater teruggebracht.

Bouwteam leidt tot couranter ontwerp

Giesbers heeft in bouwteam samen met Architecten_Lab, constructeur JVZ en installatie-adviseur W4Y een passend ontwerp gemaakt dat uitkomst biedt aan de groeiende organisatie. Zonder concessies te doen aan het gewenste ambitieniveau van onze opdrachtgever hebben wij het eerste gebouwconcept uitontwikkeld tot een courant en financieel haalbaar pand met waarde voor de toekomst.

Over Bevaplast

Sinds de oprichting in 1960 is Bevaplast uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van medische en sportmedische producten en partner voor gerenommeerde Europese retailketens en automotive bedrijven. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert private label concepten voor wond-, voet- en sportverzorging aan klanten in 12 landen en heeft een wereldwijd sourcing netwerk.

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw bedrijfshuisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw bedrijfshuisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) ondernemen. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in de ontwikkeling en realisatie van (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Nieuwsberichten

13-12-2019 Nieuwe, duurzame locatie Bevaplast geeft ruimte aan groei en ambities

Architect
  • Architecten_Lab
Commercieel vastgoed
  • Health
Opdrachtgever
  • Bevaplast B.V.
Overige partijen
  • JVZ, W4Y
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw