Basisschool De Spoorzoeker

Ingericht op de toekomst

Waar eerst het oude pand van basisschool De Spoorzoeker op het Pastoor Pottersplein in Breda stond is een nieuwbouw verrezen die ingericht is op het groeiend aantal kinderen in de wijk De Belcrum. Met als hoog(s)tepunt een schoolplein op het dak! Het bestaande pand was te klein geworden voor deze kinderrijke Bredase woonwijk.

Uitbreiding of nieuwbouw op bestaande locatie

Opdrachtgever INOS heeft nog onderzocht of het huidige pand kon worden uitgebreid. Het schoolgebouw moest in dat geval echter ingrijpend aangepast worden om de bouw van een extra verdieping mogelijk te maken. Daarom is uiteindelijk besloten toch te investeren in nieuwbouw. De 250 leerlingen van De Spoorzoeker werden tijdens de nieuwbouw ondergebracht in het oude pand van basisschool De Wegwijzer in Teteringen. Dagelijks werden ze met vijf bussen naar die locatie gereden en weer opgehaald.

Schoolplein op het dak

Bijzonder aan het nieuwe schoolgebouw is dat het schoolplein op het dak gesitueerd is. Op deze manier hoeft er geen ruimte van het kavel rondom de school gebruikt te worden en spelen de kinderen veilig.

Branches
  • Onderwijs
Opdrachtgever
  • INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw