‘House as a service’

‘House as a service’

Een half jaar gelden is Giesbers Ontwikkelen en Bouwen begonnen aan de Circular Economy Challenge van de Rabobank regio Arnhem en Nijmegen. Nadat er een company scan uitgevoerd was door KPMG, zijn de eerste ideeën voor een circulair businessmodel ontstaan. Gevolgd door boeiende en leerzame inspiratiesessies waarbij ook diverse regionale verbindingen zijn gelegd.

Binnen FITWonen, ons Flexibel, Innovatief en Toekomstbestendig Nul-op-de-Meter-woonconcept heeft dit geresulteerd in de ‘House as a service’-benadering. Om dit concreet te kunnen maken richten wij ons in eerste instantie op het meest onderhoudsgevoelige onderdeel van onze nieuwbouwwoningen, de installaties.

In samenwerking met Factory Zero wordt er een integrale installatie-unit toegepast. Niet alleen gasloos, maar ook modulair waardoor de module vanuit een ‘plug and play’-benadering eenvoudig te monteren en demonteren is. Met de inzet van uitgebreide monitoring ontstaat een comfortabele en gezonde woning die vanuit een servicebenadering op de juiste momenten onderhouden wordt, met een langere technische levensduur tot gevolg. Door dit voor een maandelijks vast bedrag aan te bieden, zonder dat de bewoner nog een energierekening heeft, maken wij de energietransitie betaalbaar.

Deze week is Challenge afgesloten en gaan wij dit circulaire concept op eigen kracht verder uitwerken.

Meer weten? Bekijk onderstaand filmpje: