Challenge zorgt voor verbinding onderwijs en bedrijfsleven

Challenge zorgt voor verbinding onderwijs en bedrijfsleven

Een bericht van de Challenge Commissie van Avans Hogeschool vorig jaar op LinkedIn trok onze aandacht. Ze waren op zoek naar bedrijven die een vraagstuk hadden liggen waarmee ambitieuze studenten aan de slag konden. Die hadden wij, waarop we hen hebben uitgenodigd in Wijchen; het begin van de Giesbers Inkoop Challenge.

Als maatschappelijk verantwoorde organisatie willen wij jonge talenten graag de ruimte bieden om zichzelf te ontwikkelen binnen een inspirerende leeromgeving en daarbij praktijkervaring op te doen. Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld via een traineeship, een stage, een bezoek aan onze organisatie of zoals in dit geval een challenge.

Giesbers Inkoop Challenge

Het Challenge Programma is een extra curriculair programma voor ambitieuze Avans-studenten bedrijfskunde die uitgedaagd willen worden en een connectie willen maken tussen theorie en praktijk. Het doel van de Giesbers Inkoop Challenge was met name van elkaar leren. De Challenge-leden hebben geleerd van onze organisatie en branche en wij op onze beurt weer van hun frisse kijk op onze organisatie en de wijze waarop de inkoop nu georganiseerd is. Inkoopspecialist en oprichter van Procuremens Bart Reuter werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Challenge. Van hem kregen de studenten nog voor de Challenge zelf een masterclass over het Kraljic inkoopmodel en het meer op samenwerking gerichte Dutch Windmill inkoopmodel. Tevens nam hij de laatste dag van de Challenge, samen met docent Erik Mennings van Avans Hogeschool, plaats in de jury om de gevonden oplossingen voor de inkoopstrategie te beoordelen.

Inkoopadvies aan Giesbers

De Challenge vond plaats op vrijdag 29 maart, 5 en 12 april. Gedurende deze drie bijeenkomsten werden de 12 studenten uitgedaagd om aan de hand van de modellen en passend bij de strategie van Giesbers een inkoopadvies uit te brengen. Hiervoor gingen zij in drie groepen aan de slag met een productgroep. Heel leuk om te zien hoe onderwijs, ambitieuze studenten en vraagstukken uit de praktijk hier samenkwamen. Vanuit Giesbers werden zij begeleid door Paul van Doorn, Jasper Jansen en Marcel Koolen. Er is een aantal positieve leerpunten naar voren gekomen. Ook wij zijn nooit te oud om te leren dus we gaan deze punten oppakken. Challenge-leden, bedankt voor jullie uitdaging! Wij hopen dat jullie het een geslaagde connectie vonden tussen theorie en praktijk.

‘’Interessant om te zien dat wij in een korte tijd echt een kritisch advies op het gebied van de huidige inkoopstrategie hebben kunnen geven. Ik ben benieuwd wat de organisatie met het advies gaat doen!’’ aldus een Challenge lid.

Afstudeerplekken

Leuke bijkomstigheid is dat dit contact ook geleid heeft tot afstudeerplekken voor twee Challenge-leden. Samen doen zij onderzoek naar het verbeteren van sturing en monitoring op projectrisico’s binnen ons woonconcept DIT is wonen.