19 april – Dag van de (Fiets)helm

19 april – Dag van de (Fiets)helm

Wist je dat het vandaag de Dag van de Fietshelm is? Een dag met als doel om het belang van de helm onder de aandacht te brengen bij jong en oud en zo de kans op hersenletsel bij een fietsongeluk te verkleinen. Een fietshelm kan van levensbelang zijn in het verkeer, op onze bouwplaatsen is dat de bouwhelm. Een belangrijk veiligheidsmiddel voor iedereen die in de bouw werkt omdat het risico op hoofdletsel ook hier aanwezig is. Daarom is het dragen van een bouwhelm op de bouwplaats verplicht.

We hebben niet alleen helmen voor onze bouwplaatsmedewerkers, maar ook voor alle anderen die de bouwplaats bezoeken, denk aan opdrachtgevers, kopers of medewerkers van derde partijen. Maar wat doe je ermee zodra ze kapot zijn of verzwakt door UV-stralen?

Hergebruik grondstoffen afgedankte bouwhelmen

Eind vorig jaar hebben we onze rode bezoekershelmen vervangen door nieuwe. De 100 oude helmen veroorzaakten een grote hoeveelheid plastic afval. Om de grondstoffen hiervan niet verloren te laten gaan, heeft onze leverancier ze nu opgehaald en naar een fabriek gebracht waar er nieuwe producten van gemaakt worden. In de fabriek halen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de helmen uit elkaar. Zo zorgen we ervoor dat de waardevolle grondstoffen uit onze afgedankte bouwhelmen een nieuwe bestemming krijgen. Zo is Giesbers bezig met duurzaamheid, circulariteit en veiligheid.