Wonen in de Watertuin

Duurzaam wonen in Zoeterwoude

In opdracht van Kalliste Woningbouwontwikkeling heeft Giesbers 24 twee-onder-één-kapwoningen gerealiseerd aan de Stadhouderslaan in Zoeterwoude-Rijndijk. Deze ontwikkeling maakt deel uit van de totale gebiedsontwikkeling Verde Vista Meerburg. De woningen zijn met de achtertuin gelegen aan de Verde Vista Plas en voorzien van houten vlonders met natuurlijke oevers. In deze plas zijn meerdere eilandjes gelegen met het bijzondere Pirateneiland als speeleiland voor kinderen.

Duurzaamheid, integraal ontworpen

De woningen zijn ontworpen door LOKO architecten en voorzien van vele zichtbare en onzichtbare duurzame kwaliteiten. Zo zijn de woningen energieneutraal (EPC=0) uitgevoerd met in het dak geïntegreerde zonnepanelen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de woonkwaliteit en comfort. Volgens de principes van ons FITWONEN concept zijn de woningen rolstoeltoegankelijkheid, voldoen ze aan het politiekeurmerk, hebben ze extra geluidwerende voorzieningen, veel daglicht en duurzame installaties als CO²-gestuurde ventilatie en laagtemperatuur vloerverwarming.

Ecologie en klimaatadaptatie

Ook is veel aandacht besteed aan de ecologische aspecten door een gemeenschappelijk insectenhotel te plaatsen. Daarnaast heeft elke woning bij oplevering een compostvat en regenton gekregen. Zo worden ook de bodemdiertjes gediend en ontstaan er gesloten kringlopen. Vanuit klimaatadaptatie wordt al het hemelwater binnen het plangebied geïnfiltreerd. En met een uitgebreid pakket aan opties konden de kopers de woningen naar eigen inzicht toekomstbestendig maken.

Nieuwsberichten

18-11-2019 Ambitie waargemaakt: ‘Wonen in de Watertuin’ GPR-gecertificeerd
06-07-2018 Start bouw Wonen in de Watertuin

Architect
  • Loko Architecten
Opdrachtgever
  • Kalliste Woningbouwontwikkeling
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw