Silhouet

Met behoud van parkachtig landschap en waardevolle bomen

De Braamweg ligt aan de rand van het centrum van Arnhem in de heuvelrijke en bosachtige overgangszone naar de Veluwe. Op deze unieke parkachtige locatie heeft Giesbers – in samenspraak met DAT Architecten, omwonenden en belanghebbenden – 6 royale villa’s in het topsegment ontwikkeld, Silhouet. Belangrijk uitgangspunt bij deze ontwikkeling is het behoud van het landschap en de waardevolle bomen. Beide elementen vertegenwoordigen de waarde van de plek.

Respect voor aanwezige kwaliteiten

Hier is een unieke woonomgeving gemaakt met respect voor de aanwezige kwaliteiten van groen, uitzicht, verstilling en omliggende bebouwing. Wonen ‘gedragen door de heuvel’. De zes villa’s zijn zorgvuldig gepositioneerd op de locatie in samenspraak met de landschapsarchitect. De onderlinge posities tussen de woningen zijn zodanig afgestemd dat er interessante zichtlijnen ontstaan. Door de in de heuvel aanwezige hoogteverschillen te respecteren, ontstaat er ook een extra hoogtegeleding tussen de zes villa’s. Elke villa heeft zo zijn eigen karakteristiek en kwaliteit.

Te gast in het bos

De landschapsarchitect heeft het ontwerp gemaakt voor de inrichting van het landschap en de overgang tussen de privétuinen en het collectieve terrein waarvan de bewoners gezamenlijk eigenaar zijn. Uitgangspunt hierbij was het respecteren en ook optimaal benutten van de huidige kwaliteiten van het landschap. Door de woningen en tuinen te situeren boven op de heuvel, is de beleving van de open plek in het bos optimaal en heeft iedere woning zicht op het dal.

Nieuwsberichten

30-03-2017 Veel belangstelling tijdens Start Verkoop Silhouet
15-03-2017 Start verkoop Silhouet
01-12-2016 Enthousiasme tijdens Preview Silhouet
22-11-2016 Preview Silhouet. Wonen op niveau
02-11-2016 Silhouet. Wonen op niveau

Architect
  • DAT Architecten
Opdrachtgever
  • Eigen ontwikkeling
Overige partijen
  • JongenOntwerp
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Gebiedsontwikkeling Nieuwbouw