Revalidatie- en Adviescentrum Visio

Eigentijdse uitstraling met extra aandacht voor verlichting en contrast

Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Wij hebben de complete renovatie en revitalisatie van het kantoor in Nijmegen gerealiseerd. Het pand was sterk verouderd en klimaattechnisch niet meer in orde. Het doel van de renovatie was het opwaarderen van de functionele en technische eisen die Koninklijke Visio stelt aan haar huisvesting. De opdracht is verkregen uit een EMVI-aanbesteding. Visio beoordeelde ons plan van aanpak als beste.

Goed nadenken over bruikbaarheid

De verbouwing betrof een volledige renovatie van het bestaande kantoorgebouw aan de Javastraat. Het gebouw heeft een meer eigentijdse uitstraling gekregen. Wat belangrijk was, is dat het pand toegankelijk en goed bruikbaar is voor slechtziende en blinde mensen. Zo is onder meer goed nagedacht over verlichting en contrast. Een deur moet bijvoorbeeld duidelijk herkenbaar zijn. Nu de renovatie is afgerond voldoet het pand weer voor tenminste 20 jaar aan alle maatstaven van deze tijd.

Koninklijke Visio

Koninklijke Visio is dé partner voor slechtziende en blinde mensen op het gebied van revalidatie, onderwijs, zorg en arbeid. Iedereen van jong tot oud kan bij Visio terecht met vragen over leven, leren, werken en wonen met een visuele beperking. Visio levert een samenhangend pakket aan diensten. De klanten, bewoners, leerlingen van Visio en hun omgeving kunnen rekenen op deskundige medewerkers die vanuit partnerschap met bezieling helpen bij het beantwoorden van hun vragen. De medewerkers vormen samen een expertiseorganisatie waarin vakmanschap, innovatie, ondernemerschap en samenwerking centraal staan.

Branches
  • Zorg & Welzijn
Opdrachtgever
  • Koninklijke Visio
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Transformatie & Renovatie