Huurwoningen Circusterrein Hatert

Ook DIT is wonen: sociale en vrije sector huur in één project

Giesbers is door Stichting Portaal als winnaar gekozen in de aanbestedingsprocedure voor de Design & Build opdracht ‘Circusterrein’ in de wijk Hatert in Nijmegen. Het voormalige Circusterrein van Hatert lag al jaren te wachten op een passende invulling. De plannen van Portaal met koopwoningen en huurappartementen hebben het in de crisis niet gered. Het project ging de koelkast in en toen het er na een aantal jaar uit kwam, paste het niet meer bij die tijd. Portaal schreef daarom eind 2015 een Design & Build-aanbesteding uit. Begin 2016 heeft Giesbers deze aanbesteding gewonnen.

Uitgewerkt in BIM

Giesbers nam het terrein over van Portaal en verkocht de 40 woningen voor sociale en vrije sector huur aan Amvest. Het project is ontwikkeld volgens het concept ‘DIT is wonen’. De Design & Build-opdracht werd uitgewerkt in een 3D-omgeving (BIM).

Hatert en Giesbers, oude bekenden

Giesbers is geen onbekende in deze wijk. Onlangs werden 75 sociale huurappartementen voor senioren opgeleverd. In het verleden is in samenwerking tussen Portaal en Giesbers de naastgelegen Woontoren Hatert gerealiseerd. Daarnaast heeft Giesbers eerder al Sportzaal Hatert en 48 woningen aan de Kleverburgstraat mogen ontwikkelen en realiseren. Giesbers is blij met dit project weer een positieve bijdrage te hebben kunnen leveren aan het woon- en leefklimaat in deze Nijmeegse wijk.

Nieuwsberichten

23-12-2016 Vergunning 40 grondgebonden woningen Hatert onherroepelijk
26-04-2016 Giesbers wint tender Portaal

Architect
  • Omni Architecten
Opdrachtgever
  • Amvest
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw