Het Nijland

Hoe wil je wonen?

De vraag van woningcorporatie Talis aan ons was om op deze locatie betaalbare koopwoningen te ontwikkelen voor mensen die met hun inkomen nét boven de grens zitten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.

Veel keuzevrijheid binnen strak kader

Het succes van het project begon met een slimme verkaveling, waardoor de koopprijs van de woningen binnen de ambitie ‘betaalbaar’ kwam. Met Dit is wonen is vervolgens een plan ontworpen waarin de kopers zeer veel vrijheid werd geboden in de keuze van de plattegrond van hun woning, de gevelindeling en uitbreidingsopties. Door deze keuzemogelijkheden te bieden binnen een strak kader, bleef het mogelijk om de woningen efficiënt te engineeren en te bouwen. Door dit uitgekiende concept, een goed marketingplan en een strak georganiseerd verkoopproces, waarvoor wij geheel verantwoordelijk waren, bleef de verkoopprijs van de woningen laag.

“Bedankt voor de informatieve, goed verzorgde en gezellige bijeenkomst en duidelijke presentatie. Fijn om kennis te maken met alle nieuwe buren. Leuk dat jullie zoiets organiseren.”

Rudy, Tim, Emy, Bas en Kyara
bewoners Het Nijland

De voordelen van Dit is wonen komen bij dit project duidelijk naar voren in de vaart waarmee het project gerealiseerd is; binnen 5 maanden was 70% van de woningen verkocht en de bouwtijd bedroeg ook slechts 5 maanden.

Architect
  • Geesink Weusten
Opdrachtgever
  • Talis
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw