Het Nijland

Hoe wilt u wonen?

De vraag van woningcorporatie Talis aan Giesbers was om op deze locatie betaalbare koopwoningen te ontwikkelen voor mensen die met hun inkomen nét boven de grens vallen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.

Veel keuzevrijheid binnen strak kader

Het succes van het project begon met een slimme verkaveling, waardoor de koopprijs van de woningen binnen de ambitie ‘betaalbaar’ kwam. Met DIT is wonen is vervolgens een plan ontworpen waarin de kopers zeer veel vrijheid werd geboden in de keuze van de plattegrond van hun woning, de gevelindeling en uitbreidingsopties. Door deze keuzemogelijkheden te bieden binnen een strak kader, bleef het mogelijk om de woningen efficiënt te engineeren en te bouwen. Door dit uitgekiende concept, een goed marketingplan en een strak georganiseerd verkoopproces, waarvoor Giesbers geheel verantwoordelijk was, bleef de verkoopprijs van de woningen laag.

“Bedankt voor de informatieve, goed verzorgde en gezellige bijeenkomst en duidelijke presentatie. Fijn om kennis te maken met alle nieuwe buren. Leuk dat jullie zoiets organiseren.”

Rudy, Tim, Emy, Bas en Kyara
bewoners Het Nijland

De voordelen van Dit is wonen komen bij dit project duidelijk naar voren in de vaart waarmee het project gerealiseerd is: in december 2011 werd opdracht gegeven, de start verkoop vond in februari 2012 plaats; binnen 5 maanden was 70% van de woningen verkocht. En de bouwtijd bedroeg slechts 5 maanden.

Architect
  • Geesink Weusten
Opdrachtgever
  • Talis
Oplevering
  • 2013
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2012