Dierenziekenhuis Evidensia

Diergeneeskundige zorg vraagt om hoogwaardige, specialistische nieuwbouw

Businesspark IJsseloord2 heeft er een nieuwe bewoner bij gekregen, het dierenziekenhuis van Evidensia Groep. Een nieuw type ‘bewoner’ dat zich richt op de diergeneeskundige zorg aan gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, cavia’s etc. De organisatie heeft 179 dierenklinieken en -ziekenhuizen in Nederland, maar heeft nu in samenwerking met Giesbers haar eerste nieuwbouw gerealiseerd.

Haalbare businesscase

In een pril stadium hebben wij Evidensia begeleid bij het vinden van een betere locatie op IJsseloord2 voor de ontwikkeling en bouw van een dierenziekenhuis van hoog niveau met een regionale functie. Aan de hand van haalbaarheidsstudies zijn wij gekomen tot een haalbare businesscase voor Evidensia met een geschikte locatie en een passend huisvestingsconcept met waarde voor de toekomst.

“Giesbers heeft zich echt geprofileerd als partner die mee wil denken vanuit een taakstellend budget. Dat was hier de grote uitdaging. Alle betrokken medewerkers hebben er alles aan gedaan om een goed vertrekpunt met elkaar te vinden. Gedurende het proces is de slogan van Evidensia ‘samen beter’ goed tot zijn recht gekomen in de samenwerking met Giesbers.” – Rita Veldman en Winold Wijnholds, projectgroep Evidensia

Speciale eisen

De locatie en het ontwerp van gebouw en technische installaties moesten aan nogal wat eisen voldoen: een publieke zijde met ruimtes als receptie, wachtruimtes en spreekkamers en een zorgzijde met behandelkamers, operatiekamers, röntgenafdeling, quarantaineruimtes, recovery/slaapplekken en vergaderruimtes. Daarnaast dient het pand in verband met piketdiensten 24/7 bereikbaar en beschikbaar te zijn. En dat alles gerealiseerd op 1.140 m2. Het totale kavel beslaat ca. 3.000 m2.

De eisen die aan een dierenziekenhuis gesteld worden vertonen veel raakvlakken met die van een gewoon ziekenhuis: eisen op het gebied van hygiëne, binnenklimaat, gescheiden functies, bereikbaarheid etc. Denk hierbij ook aan ontwerpmaatregelen als sluizen om het binnenklimaat te reguleren en de speciale eisen die aan operatiekamers gesteld worden.

Hoog tempo

Vanaf het begin hebben wij het proces samen met onze opdrachtgever doorlopen. In een 1-op-1 samenwerking zijn het concept op gebouwniveau en de verdere engineering tot een uitvoeringsgereed ontwerp tot stand gekomen. De uitdaging zat vanaf het begin in de krappe planning. Het tempo lag dus gedurende het hele proces hoog. Gaandeweg zijn ook nog onderdelen van derden zoals vaste inventaris, een MRI en CT-scan in het ontwerp geïmplementeerd. Dit vroeg om een hoge mate van flexibiliteit en een zorgvuldige inpassing. Echter zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Looppad naar de dijk

De ligging van de kavel met aan twee zijden uitzicht op de dijk bood in het ontwerp de mogelijkheid tot de aanleg van een looppad naar deze hoger gelegen dijk langs de IJssel. Hier kunnen eigenaren van trouwe viervoeters of knaagdieren even uitwaaien of een moment voor zichzelf pakken mochten zij daar behoefte aan hebben bij spannende of verdrietige momenten.

Evidensia

Evidensia Nederland maakt onderdeel uit van IVC Group International met meer dan 1.000 dierenklinieken- en ziekenhuizen in 10 Europese landen. In de nieuwbouw in Arnhem werken ruim 20 dierenartsen en paraveterinairen van wie een aantal uit het buitenland is aangetrokken.

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw bedrijfshuisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw bedrijfshuisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) ondernemen. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in de ontwikkeling en realisatie van (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Nieuwsberichten

14-02-2019 Specialistisch dierenziekenhuis voor Gelderland slaat vleugels uit in Arnhem
05-12-2019 Arnhem krijgt hoogwaardig dierenziekenhuis met regiofunctie
07-06-2019 Eerste palen dierenziekenhuis Evidensia in de grond

Architect
  • 2doubleyou
Commercieel vastgoed
  • Health
Opdrachtgever
  • Majesta Vastgoed BV
Overige partijen
  • Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau, KIN Installatietechniek, Op het Veld Belveld, Intermontage
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw