Vakantiehuis De Zon is van ons allemaal

Vakantiehuis De Zon is van ons allemaal

Een vakantiehuis ontwikkelen en bouwen in Doorn voor Stichting Gaandeweg. Wat begon als een hulpvraag om een droom waar te maken is inmiddels uitgemond in een gezamenlijk project van de stichting, architect, adviseurs en veel van onze bouwpartners en medewerkers.

Vakantiehuis De Zon dankt haar naam aan de unieke vorm: die van de zon. Het wordt een bijzonder (t)huis, voor gezinnen met een kindje met kanker. De stichting zorgt ervoor dat deze gezinnen tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kunnen zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg.

Op een andere manier samenwerken met onze partners

We bouwen dit vakantiehuis samen met veel van onze bouwpartners. En de samenwerking gaat verder: wij gaan het project ook samen voor een gedeelte sponsoren. Deels door een eigen investering, deels door de inzet vanuit het netwerk van partners met een bijdrage in middelen, materialen of op andere manieren. Veel dank gaat uit naar deze samenwerkingspartners die De Zon mede mogelijk maken.

Betrokkenheid medewerkers

Ook veel medewerkers van Giesbers zetten zich in om het nieuwe vakantiehuis van de grond te krijgen. Zo zijn afgelopen week enthousiaste collega’s drie avonden lang bezig geweest met de prefabricage van de gevel van De Zon in de hal van Materieel in Wijchen o.l.v. het projectteam. Uit de reacties blijkt hoe betrokken mensen zijn en hoe graag ze op deze manier bijdragen: “Ik zet graag een stapje extra, zeker als het gaat om een bijdrage aan een mooiere wereld. Ik vond het fijn om sociaal bezig te zijn met mijn collega’s.” En: “Ik vind het doel fantastisch. En mooie teambuilding; met elkaar bezig zijn, op een andere manier dan gewoonlijk, alle functies door elkaar. Voor herhaling vatbaar!” En: “Ik vind het dankbaar om te doen, zo samen werken voor een goed doel.” En: “Een mooi initiatief. Naast een kans om dit project te zien en te ervaren, vind ik onze persoonlijke betrokkenheid belangrijk. Dat maakt me trots, we doen het gewoon met elkaar. Op onze manier bijdragen aan iets wat heel dichtbij kan komen.”

Partners aan het woord

1 juni zijn de panelen gemonteerd op de gevels van het vakantiehuis in Doorn, waar naast veel collega’s ook een aantal betrokken samenwerkingspartners kwam helpen. Wytze (Van de Vin Ramen & Kozijnen): “Het verhaal van Gaandeweg raakt ons. We kunnen niets anders doen dan hieraan bijdragen. Dit doe je als vaste partners samen. Mooi te zien dat hier ook zo veel mensen van Giesbers aanwezig zijn.” Marcel (Bouwkomeet) vult aan: “Een mooi initiatief. Vanuit onze goede relatie met Giesbers doen we hieraan mee. Mooi ook om een keer op een andere manier samen te werken.” Liza (Vakwerk Architecten) zegt: “Het is Giesbers gelukt het huis zo te bouwen zoals wij het bedoeld hadden. Het creëert heel veel goodwill. Je voelt de energie.”

De Zon is een beetje van ons allemaal geworden

Naast onze eigen investering en die vanuit ons netwerk van partners hebben ook andere partijen een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van De Zon; Vakwerk Architecten doneerde het ontwerp, de kavel is aangeboden door RCN-vakantiepark het Grote Bos in Doorn en The Good Shop heeft bekende schrijvers, illustratoren, zangers en acteurs geënthousiasmeerd om mee te werken aan ‘het vetste boek dat niet zou moeten bestaan.’ Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen heet het kinderboek waarvan de opbrengst in zijn geheel naar Stichting Gaandeweg gaat.

“Dit teamwork hier te zien geeft heel veel energie. Ben zo trots, hoop dat jullie dat ook zijn”, aldus Jan-Joost Galesloot, voorzitter van Stichting Gaandeweg.

En dat zijn we! Trots op wat we met elkaar weten neer te zetten voor dit goede doel waar we ons verbonden mee voelen. En trots op deze samenwerking die hartverwarmend is en goed voor de onderlinge relaties. Daarmee is vakantiewoning De Zon een beetje van ons allemaal geworden.