Toekomstige buurtgenoten Westhof toosten op duurzame nieuwbouw

Toekomstige buurtgenoten Westhof toosten op duurzame nieuwbouw

Westhof, een nieuwbouwwijk in Scandinavische stijl in de nieuwste wijk van Schuytgraaf, Bolderbuurt in het zuiden van Arnhem. Samen met BPD Gebiedsontwikkeling ontwikkelen en realiseren wij hier 42 koopwoningen met een verscheidenheid aan woningtypen; vrijstaand, 2-onder-1-kapwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Ook komen er 23 huurwoningen die BPD realiseert voor Woningfonds. Het ontwerp is van SVP Architectuur en Stedenbouw.

In december 2021 is de bouw gestart, afgelopen vrijdag hebben de toekomstige bewoners elkaar voor het eerst ontmoet en samen met wethouder Ronald Paping een toost uitgebracht op hun nieuwe woning. De kopers werden op de bouwlocatie feestelijk welkom geheten door de wethouder, BPD en Giesbers. De bewoners legden een glazen fles met een persoonlijke boodschap aan toekomstige generaties in de kruipruimte van hun nieuwe woning. Vervolgens maakten zij en alle projectbetrokkenen onder het genot van een hapje en drankje kennis met elkaar. Altijd een belangrijk moment.

Duurzame woningen voor verschillende doelgroepen

Ronald Paping, wethouder Wonen van de gemeente Arnhem: “Wat een mooie wijk wordt Schuytgraaf! Dat zie je ook weer aan deze buurt, Westhof. Je woont aan de rand van de stad én aan de rand van de natuur. Duurzame woningen met vrolijke kleuren in Scandinavische stijl. Gebouwd met duurzame materialen, zonder gasaansluiting, goed geïsoleerd, comfortabel. En voor verschillende doelgroepen. Dat is immers onze opdracht de komende jaren: voldoende woningen bouwen voor verschillende doelgroepen. Ook dit project draagt daar aan bij.”

Inspelen op toenemende woningbehoefte

Westhof is het laatste deelgebied in de Bolderbuurt. Er komen woningen voor 65 huishoudens: 34 koopwoningen voor gezinnen, 8 levensloopbestendige woningen voor ouderen en 23 betaalbare huurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen die via BPD Woningfonds worden aangeboden. Naar verwachting worden alle woningen in 2022 opgeleverd. Meer informatie over de huurwoningen staat op www.hureninschuytgraaf.nl

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Met dit plan in de populaire wijk Schuytgraaf spelen wij in op de toenemende woningbehoefte in de regio Arnhem-Nijmegen. Volgens recente onderzoeken zullen dat 50.000 tot 60.000 woningen zijn tot 2040. Voor de koopwoningen was veel belangstelling en deze woningen waren dan ook snel verkocht. De verwachting is dat de verhuur van de huurwoningen vanuit ons BPD Woningfonds ook voorspoedig zal verlopen.”

Plannen met toekomstwaarde

In het zuiden van Schuytgraaf, grenzend aan de ecologische zone en Park Lingezegen, is Bolderbuurt in aanbouw. In deze buurt komen verschillende kleine wijkjes, die een Scandinavische sfeer uitstralen. Westhof is een van deze wijkjes en is ontworpen door architect SVP Architectuur en Stedenbouw. Vakmanschap, natuurlijke materialen, puurheid en eenvoud: je ziet het hier terug in de architectuur van de woningen en de wijze van bouwen.

John de Beijer, directeur bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen: “We zijn trots om met deze mooie mix van woningen voor verschillende doelgroepen weer een nieuwe, duurzame impuls aan de woon- en leefkwaliteit van Schuytgraaf te kunnen geven, wederom in fijne samenwerking met BPD. Onze insteek is altijd om plannen met toekomstwaarde te realiseren, zodat ook generaties na ons er nog lang van kunnen genieten.”

Foto’s: Thea van den Heuvel Fotografie